USA Den icke-binäre snuskpredikanten, som av Biden utsågs till landets högste ansvarige för hantering av kärnavfall, går igång på att klä sig i andras kvinnokläder. Nu har han arresterats igen.

Polisen har återigen gripit den tidigare högst ansvarige tjänstemannen för kärnavfallshantering vid amerikanska energidepartementet Sam Brinton, då denne uppges ha stulit kvinnors kläder vid en amerikansk flygplats. Det är tredje gången som den icke-binära drag-queen-tjänstemannen åtalas för stöld av andras bagage.

I oktober i fjol åtalades han för att den 16 september på Minneapolis-St Paul Airport ha stulit en resenärs väskor värda totalt 2 325 dollar. Han åtalades åter i början av december av Las Vegas åklagare för grov stöld av ett föremål värt mellan 1 200 och 5 000 dollar. Tjänstemannen nekade till en början, men erkände brotten efter att övervakningsfilmer presenterats, där han i två fall syns ta en resväska, som bevisligen inte tillhör honom från bagagekarusellen. Brinton tilldömdes först sammanlagt 15 månaders fängelse för dessa två stölder, men i båda fallen fastslog den senare korruptionsanklagade domaren att fängelse ”inte är nödvändigt”.

Den åtalade fick istället en 180 dagars villkorlig dom, samt en anmodan om att fortsättningsvis ”hålla sig borta från problem”. Han ålades även att erlägga 3 670 dollar i skadestånd till brottsoffren.

Enligt rapporter greps 35-åringe Brinton i sitt hem i Maryland på torsdagen och transporterades till Montgomery County Detention Center. Polisen uppger att han den här gången misstänks för att ha tillskansat sig andras egendom vid Reagan National Airport i Washington D.C.

Ouppklarat fall

Modedesignern Asya Khamsin anklagade redan 2018 tjänstemannen Brinton för att ha stulit hennes kläder och därefter burit dem offentligt vid flera tillfällen. Khamsin publicerade bilder på modeller iförda kläder, som hon skapat – invid bilder, där Brinton syns posera i precis samma kläder, vilka ska ha försvunnit från modedesignerns ägo i samband med en flygresa. På vissa bilder ska han enligt Khamsin även bära hennes smycken, och ett av dessa foton har, uppgav hon, till och med använts i ett modereportage i Vanity Fair rörande ”Brintons sköna stil”.

Hyllad – och ifrågasatt - utnämning av icke-binär snuskpredikant

Brinton, som i medier hyllats för att vara en av Joe Bidens allra första ”offentliga icke-binära hbtq-tjänstemän”, var alltså det amerikanska energidepartementets högste ansvarige för övervakning av, och rådgivning rörande, hantering av kärnavfall – en tjänst som han förra året fick sparken ifrån. Detta avsked tillkännagavs efter att han erkänt sig skyldig till bagagestöld vid de två ovan beskrivna tillfällena.

President Joe Bidens utnämning av Brinton ägde rum innan denne utsatts för några anklagelser om stöld. Den hölls inte desto mindre för att vara högst kontroversiell, detta med anledning av tjänstemannens vana att vid universitet föreläsa om ”den perversa livsstilen” och ”valpleken” – där den senare beskrivs omfatta ”rollspelsrelationer” med ”män som låtsas vara hundar.