Den självutnämnda historikern Henrik Arnstad, som har skrivit en debattartikel i DN där han fastställer att SD är ett fascistiskt parti, har nu avslöjats som lögnare. Arnstad är även författare till den grovt historiskt felaktiga boken ”Skyldig till skuld: en europeisk resa i nazitysklands skugga”. Den 20 januari 2010 skrev Arnstad på sin blogg att han nyligen examinerats från sista delen av sin kandidatexamen i historia. Två år senare skriver han dock i sitt officiella CV att han examinerades ännu tidigare, nämligen år 2009.

Problemet med detta är att inget av det som han påstår är sant. I ett färskt studieintyg från Stockholms universitet, där Arnstad påstår sig ha tagit sin examen, visar det sig att Henrik Arnstad enbart har läst 60 högskolepoäng ”historia för journalister” och tre andra kurser på 7,5 högskolepoäng vardera. Arnstad har alltså inte uppnått målet på 180 högskolepoäng som krävs för en fil.kand.

Henrik Arnstad

Efter att avslöjandet kommit till Arnstads kännedom uppgav han att han hade läst ytterligare 7,5 högskolepoäng vid försvarshögskolan i Stockholm. Detta förändrar dock inte det faktum att hans sammanlagda högskolepoäng inte räcker till någon kandidatexamen vilket i sin tur bevisar att Arnstads tidigare uppgifter var lögner. När Arnstad konfronterades med dessa uppgifter uppvisade han en stark ovilja att kommentera händelsen.

Källa:

DN:s Henrik Arnstad ljuger om sin examen


  • Publicerad:
    2012-12-06 17:57