KULTURBERIKNING Överfallet rubriceras som mordförsök på grund av graden och naturen av det våld som utövats. Ingen närmare beskrivning av gärningsmännens yttre förekommer i polisrapporten.

En minderårig pojke vårdas på sjukhus sedan han överfallits, misshandlats och rånats av ”ett antal personer” i orten Finspång, Östergötland sent på torsdagskvällen. Med hänvisning till det grova och hänsynslösa våldet utövat vid brottstillfället, så utreder polisen ärendet som ett fall av mordförsök.

— Han har blivit överfallen av ett par gärningspersoner och tillfogats skador i halsen med ett vasst tillhygge – och sedan har man tilltvingat sig hans jacka, berättar Eric Creutz, vakthavande befäl vid polisen i P4 Östergötland.

Pojken uppges vara allvarligt, om än inte livshotande, skadad. Polisen rapporterar att man tidigt höll förhör med målsäganden samt att man redan under natten till fredagen vidtog alla till buds stående rutinmässiga utredningsåtgärder.

– Vi har tagit saker i beslag, knackat dörr och försökt få kontakt med personer som kan tänkas ha information av intresse för oss. Vi har även kontrollerat ett antal personer som skulle kunna ha haft med ärendet att göra, kommenterar Creutz och tillägger:

— Ingen är formellt misstänkt, men vi har uppgifter som vi jobbar vidare med.