MÅNGKULTUREN Kenny Friberg förnedringsrånades och våldtogs av ett invandrargäng. Nu döms han för ”hets mot folkgrupp” efter att ha ”heilat” i rättssalen.

En kväll i augusti drabbades Kenny Friberg av ett förnedringsrån från ett invandrargäng i Malmö.

Enligt vittnesmålet ska invandrargänget ha hållit fast svensken i sex timmar, under vilka ha pressades på pengar och misshandlades. Han ska dessutom ha fått en pistol nedtryckt i halsen och fått en flaska upptryckt i rumpan.

Mycket av detta filmades av förövarna och publicerades på sociala medier.

Till slut lyckades Friberg fly genom att hoppa i Malmö kanal, där räddningstjänsten senare lyckades fiska upp honom, allvarligt skadad.

Svensken var övertygad om att han skulle dö den kvällen. Under händelseförloppets gång lyckades han sms:a sin mamma att han älskade henne.

En hånfull rättegång

Tre invandrarmän åtalades till slut för tortyrnatten och filmerna som de själva dokumenterat spelades upp i rättssalen.

Rasfrämlingarna tilläts att skratta som hyenor när de fick se hur Friberg plågades.

I ren ilska ställde sig Friberg upp, gjorde en förbjuden hälsning och skrek frasen ”Sieg Heil” två gånger.

— Det snabbaste sättet jag kunde komma på att kränka dem var att göra som jag gjorde, i stridens hetta. Jag ville att de skulle ta illa upp, berättar Friberg för Kvällsposten.

Rasfrämlingarna blev i sin tur vansinniga och tumult uppstod innan rättegången fick avbrytas.

Som om svensken inte gått igenom nog, åtalades och dömdes han senare för ”hets mot folkgrupp”, efter den känslosamma protesten.

Förövarna på fri fot

De tre invandrarna å andra sidan, klarade sig lindrigt undan. En av dem avtjänade ett kortare fängelsestraff, innan han släpptes och utförde ett liknande förnedringsrån mot en annan man.

De andra två friades för brotten. En av de två friade har senare dömts för att ha knivhuggit en till man, och den sista invandraren ska ha blivit ihjälskjuten. Möjligtvis i någon gängrelaterad uppgörelse.