UTRIKES. Polen har meddelat att de gärna tar emot européer från sina grannländer – men inte araber och afrikaner.

Inte någonting som Polen vill ha.

Polens kamp mot den globalistiska federationen EU fortsätter. Konflikten parterna emellan intensifierades efter att Polens regering vägrat att ta emot migranter från tredje världen som EU beslutat att omplacera från hårt drabbade länder som Italien och Grekland.

Men trots EU:s juridiska process gentemot bland annat Polen står landet på sig. Polens utrikesminister Witold Waszczykowski har nämligen meddelat att landet inte alls är emot invandring – så länge den är europeisk.

— Polen är öppet för migration. Förra året gav vi till exempel 1 267 000 visum till ukrainare. Vi är inte bara öppna för invandring från Ukraina utan även från Vitryssland och andra länder, sa utrikesministern.

— Men vi vill inte vara en del av det påtvingade arbetet med att förflytta migranter från Mellanöstern och Afrika. Vi vill inte realisera det EU-beslut som togs i september 2015, fortsatte Waszczykowski.

Förutom Polen har också Tjeckien och Ungern intagit samma invandringskritiska ståndpunkt och står således även de i skottgluggen för EU:s juridiska process.

Källa:
Poland Tells EU: We’ll Take Immigrants from Europe – But Not North Africa and the Middle East


  • Publicerad:
    2017-08-08 21:35