VÄNSTEREXTREMISM. Nordfront avslöjar namnen på de vänsterterrorister som i lördags greps med järnrör och batonger inför en planerad grov misshandel men som nu slipper möta rättsväsendet.

Sju personer beväpnade med batonger och järnrör greps av polisen mitt på dagen den 11 september norr om Stockholm, misstänkta för förberedelse till grov misshandel. Tidningen Expressen bekräftade att vissa av de gripna personerna hade kopplingar till AFA.

De misstänkta satt i två personbilar vilka stoppades av två polisbussar längs Huvudstaleden i Solna.

Polisen ertappade dem med batonger, pepparspray, baseballträn och järnrör. De misstänkta sju individerna radades upp på vägen och greps därefter.

— Det var i samband med att vi kontrollerade två bilar som de här personerna greps. De har haft olika tillhyggen med sig, sade Per Fahlström, presstalesperson vid Stockholmspolisen, till Expressen.

De gripna misstänktes för förberedelse till grov misshandel och anhölls av åklagare på kvällen samma dag.

Säpo förnekade att de var inblandade i polisutredningen trots att det tidigt i media framkom att de gripna hade kopplingar till AFA och den svenska extremvänstern.

— Det är Polismyndigheten som handhar det här ärendet helt och hållet, sa Säpos presschef Karl Melin till Expressen.

Personerna greps samtidigt som människor på initiativ av Rasmus Paludan brände koranen i Stockholm och många har misstänkt ett samband mellan det och att vänsterextremister beväpnat sig med gatustridsvapen.

Släpps av åklagare
Under gårdagen beslutade kammaråklagare Alexandra Bittner dock att förundersökningen mot de sju vänsterterroristerna skall läggas ned. De misstänkta blev inte ens häktade och det återstår att se om polisen utfört några husrannsakningar i ärendet.

Det angivna skälet till att utredningen läggs ner är att polis och åklagare inte längre anser att det finns någon anledning att fullfölja förundersökningen. Det går enligt det utredningsmaterial som existerar inte att bevisa att de anhållna personerna har gjort sig skyldiga till brott. Ytterligare utredning kan enligt Bittner inte antas förändra bevisläget på ett avgörande sätt.

Man kan dock misstänka att de tidigare gripna vänsterextremisterna fortsatta åtminstone är misstänkta för vapenbrott eller brott mot knivlagen.

Nordfront kan nu avslöja namnen på de misstänkta där vissa är tidigare dömda AFA-aktivister.

Dessa är vänsterterroristerna
De inblandade vänsterterroristerna som åklagare Alexandra Bittner släpper är:

Arvid Pein (950208-5252)

Arvid Pein när han fångades in för narkotikabrott och skadegörelse.

Arvid Pein från Bromma har flera tidigare domar mot sig: Misshandel, skadegörelse och narkotikabrott. Han har också langat alkohol till en omyndig person. Nordfront skrev om Pein 2016 när han deltog i en våldsam AFA-attack på nattvandrare från Soldiers of Odin, vilket han greps för och sedermera dömdes 2018.

Pein bor ihop med Elif Helin Dicle Inal. Hon godtog ett strafföreläggande under våren 2014 för att ha haft tårgasspray i Kärrtorp.

Ana (tidigare Hjalmar) Engman Fors (951125-5607)

Ana (tidigare Hjalmar) Engman Fors på polisstationen.

Den kriminelle transan Ana Engman Fors bytte namn från Hjalmar till Ana efter det att stämningsansökan mot honom lämnades in till tingsrätten. ”Hen” dömdes för brott mot vapenlagen när den ville stoppa Nordiska motståndsrörelsen från att demonstrera i Göteborg den 30 september 2017.

Vid en demonstration på internationella kvinnodagen i Södermalm 8 mars 2018 tände Engman Fors flera bengaler. Polisen arresterade Engman Fors som förnekade brott men den dömdes sedan av tingsrätten för brott mot ordningslagen.

Bilden nedan finns i förundersökningsprotokollet från 2018. Längst fram befinner sig Engman Fors och bränner bengaler.

Saskia Tombrock (990711-1000)

Saskia Tombrock. Skärmbild: Facebook/Upplev kultur i Enköping.

Saskia är ”konstnär”. Hon har bland annat varit gästpedagog inom ramen för Upplev kultur i Enköping, där hon lärt ut hur man ritar porträtt och självporträtt, både som man ser ut, och fantasisjälvporträtt om hur man föreställer sig.

En av hennes egna utställda tavlor heter Scherben bringen GlückSkärvor skänker lycka, alternativt Skärvor ger tur – i vilket hon har velat gestalta långvarig smärtproblematik hos kvinnor.

Kapil Forsberg (850429-7477)

Det finns en person på Facebook som har användarnamnet Forsberg Kapan. Länken till Facebooksidan är dock namngiven med Kapil Forsberg.

Innocent Marley Elias Frode Aimé Zapata Waernhoff Marend (930329-2799)

Marley Waernhoff Marend. Skärmbild: Facebook

Den 24-årige Innocent Marley Elias Frode Aimé Zapata Waernhoff Marend, för enkelhets skull i rättshandlingarna nedkortat till Marley Waernhoff Marend, bor i Bandhagen.

Han har varit vice ordförande i Guppysällskapet i Bro, en intresseförening för guppyfiskar för akvarier i hemmiljö. Mer intressant är att hans mor är Liv Marend som har varit generalsekreterare för SAC Syndikalisterna.

Skärmbild: Facebook.

Hon har även skrivit för tidningen Arbetaren. Både SAC och deras tidning har täta band till AFA och den svenska våldsvänstern som de delar ideologi och medlemmar med.

När Marley var fem år 2001 och mamma Liv kom hem ställde han en allvarlig fråga till henne:

— Mamma, är du en terrorist?

Liv hade varit på demonstrationer mot ett EU-toppmöte och det vänsterextremistiska våldet urartade i vad som blev känt som Göteborgskravallerna, då vänsterextremisterna kastade sten på polisen och slog sönder stora delar av Göteborg.

— Det juridiska efterspelet ger mig ont i magen, sade Liv till Svenska Dagbladet som intervjuade henne ett år efter händelsen.

— Efter det här borde det bli uppenbart att polisen inte kan utreda sina egna brott, sade hon, och uttryckte att hon kände sig ”hotad” av polisen.

Äpplet faller sällan långt från trädet och Marley är fortfarande folkbokförd som bosatt hemma med mamma Liv.

Antonio T. Lizano Forsling (920625-3057)

Antonio Lizano. Foto: Antonio T. Lizano/Facebook.

Antonio Lizano har varit styrelsesuppleant i Gävleborgs Biståndsgrupp i Valbo, där även en släkting till honom ingått i styrelsen.

Lizano arbetar i upplevelseindustrin i företaget WindEvent RIB Charter Gävle. Hos dem kan man hyra turer med snabba uppblåsbara hybridbåtar av en typ som ofta används av poliser och militärer i yrkessammanhang.

Tova Jäderberg, Järfälla (970820-2909)

Tova Jäderberg. Foto: Tova Jäderberg/Facebook.

Tova arbetar som processoperatör på Silox Microsystems i Stockholm.

När Tova gick i grundskolans högstadium var hon väldigt intresserad av manga och anime och annan japansk populärkultur som går ut på att vara kawaii – söt. Som 14-åring gick hon gärna till skolan klädd som en söt lolita då gärna med färgglada, fluffiga klänningar, gärna med muffins, kakor eller bär tryckta på tyget.

Innan Tova började arbeta på Silox Microsystems har hon varit aktiv som djurrättsaktivist. Mellan 2017 och 2018 var hon redaktör för webbplatsen Vegobeauty. På bilden längst ned i den här länken visas det Body Shop-sponsrade seminariet Forever Against Animal Testing där Tova deltog. Seminariet hölls i riksdagen och arrangerades av Riksdagens Djurskyddsforum tillsammans med organisationerna Djurens Rätt samt Cruelty Free International.

Nordfront följer de inblandade personerna och återkommer med mer information om eventuella framtida rättsfall.

Övriga källor:
Solna TR B 8639-20 Aktbil 19
Stockholms TR B 15965-18 Aktbil 2, Förundersökningsprotokoll (23
Göteborgs TR B 2385-18 Aktbil 2
Stockholms TR B 15153-15 Aktbil 2, Förundersökningsprotokoll (23
B9660-16
B15153-15


  • Publicerad:
    2020-09-17 21:50