INRIKES. Polisen och Nationella operativa avdelningen i Västmanland har under en längre period bedrivit en riktad insats mot misstänkta sexköpare. Storsatsningen har nu lett till 15 anmälningar om köp av sexuella tjänster.

I drygt en vecka har polisen i Västmanland bedrivit en speciell insats mot sexköpare i Västerås. Arbetet har bland annat bestått av spaning mot hotell under kvällar och nätter och har nu resulterat i 15 anmälningar om köp av sexuella tjänster. Dessa har bland annat bestått i anmälningar om försök till köp av sexuella tjänster, medhjälp till köp av sexuella tjänster och en anmälan om koppleri.

Polisens insatsledare, Joanna Jonasson, kommenterar insatsen på följande sätt:

— Insatsen har varit framgångsrik och visar på att det här problemet finns även utanför storstäderna. Männen har nu rapporterats till åklagare som misstänkta och får som regel böter.

Polisen har bland annat fokuserat på att det är avskräckande att gripas för sexköp, vilket polisen tror kan få personer att sluta köpa sex.

— Även om det aldrig är kul att misstänka någon för brott vet vi att bli påkommen som sexköpare har stark avskräckande effekt, säger Jonasson.

Insatsen påbörjades efter att Nationella operativa avdelningens experter på sexköp höll en utbildning för de poliser som deltog i insatsen.

— Det här visar på styrkan i att vara en myndighet. Kunskaper kan enklare spridas mellan olika kompetenser och i det här fallet har det gett bra och konkreta resultat, säger Tommy Gustafsson, tillförordnad chef polisområde Västmanland.

Källa:
Många misstänkta för sexköp efter större insats


  • Publicerad:
    2017-06-08 11:10