NORGE. Politikerna i både Moss och Fredrikstad tycker inte alls om att Motståndsrörelsen ska arrangera torgmöten i helgen. I Moss kommer man att protestera genom att hissa en homoflagga vid Rådhuset.

Nordiska motståndsrörelsen anordnar på lördag torgmöten i både Fredrikstad och Moss i Norge, något som inte har fallit i god jord hos förrädarpolitikerna.

Borgmästaren i Fredrikstad, Jon-Ivar Nygård (Ap), säger till Fredriksstad Blad att han känner till de planerade torgmötena men att han själv inte har något med själva handläggningen av ansökan att göra.

— Jag är bekant med att det har kommit en ansökan men handläggningen av den är det adminstrationen som står för. Det jag kan säga är att Nordiska motståndsrörelsen inte är önskade i Fredrikstad, något som stadens politiker tydligt har uttryckt genom ett beslut i kommunfullmäktige.

Nygård tar sig som vanligt rätten att tala för samtliga invånare i Fredrikstad och hänvisar till kommunfullmäktiges senaste beslut om att motarbeta Motståndsrörelsen med ”alla tillgängliga medler”. Vad han naturligtvis glömmer att nämna är att det bara var de rödgröna som röstade för förslaget, som för övrigt bestod av tre kommunister.

Kommer att hissa homoflagga för att göra motstånd

Borgmästaren i Moss, Hanne Tollerud (Ap), är heller inte specellt glad över det kommande torgmötet. Till tidningen Demokraten säger hon att det är ”högst motvilligt” som de accepterar genomförandet av torgmötet. I ett pressmeddelande skriver Tollerud:

Organisationen är inte välkommen och vi vill inte ha hit dem. I Moss är vi kristallklara med att vi ha ett generöst, inkluderande och mångfaldigt samhälle, men så länge som organisationen är laglig så är det yttrandefriheten och det juridiska som avgör.

Vidare meddelar Tollerud att de på Rådhuset kommer att hissa en homoflagga för att sända en tydlig signal till alla om ”vilka värderingar som är högst i Moss”.

Publicerades ursprungligen på Frihetskamp.net.


  • Publicerad:
    2018-10-26 06:20