Hoppa till huvudinnehåll

Kopierat

03 Symbol/Flat/White/Swish_Symbol_White_SVG Created with Sketch.

Regeringen förbjuder sammankomster på 50 personer: “Kommer att bli utdraget”

Av Redaktionen, 2020-03-27
redaktionen@nordfront.se

CORONAKRISEN. Böter eller fängelse på upp till sex månader väntar den som anordnar en allmän sammankomst på fler än 50 personer. Detta enligt ett nytt beslut av regeringen under fredagen.

Den 11 mars beslutade regeringen att förbjuda alla sammankomster på 500 personer eller fler. Enligt rapporter har detta i stort efterlevts, även om exempelvis kändisbögen Jonas Gardell och Ingrid Carlqvists andlige vägledare, sionistpastorn Lars Enarson, har kringgått förbudet genom att hålla sammankomster där man begränsat antalet deltagare till strax under 500.

Under veckan har dock antalet smittade och döda av coronaviruset Covid-19 ökat drastiskt i Sverige, med 92 rapporterade dödsfall i skrivande stund. Detta har föranlett att regeringen beslutat att ytterligare begränsa hur många personer som tillåts att samlas på en och samma plats, rapporterar Aftonbladet.

Enligt det nya direktivet får inte fler än 50 personer samlas. Beslutet gäller från och med den 29 mars och tillsvidare.

Den som bryter mot förbudet riskerar att straffas.

— Den som ändå arrangerar en sammankomst riskerar böter eller fängelse upp till sex månader, sade inrikesminister Mikael Damberg (S) under en pressträff på fredagen.

Under samma pressträff sade statsminister Stefan Löfven (S):

— Steg för steg fattas beslut för att skapa de bästa förutsättningarna för att samhället ska klara av den här krisen. Insikten om krisens allvar måste delas av alla. Vi har många tuffa månader framför oss. Det här kommer bli utdraget.


  • Publicerad:
    2020-03-27 15:00