SEXUALBROTTSLING. En före detta ordförande för RFSL i Halland kommer att åtalas för ännu en våldtäkt på en man, vilken ska vara rubricerad som grov.

Riksförbundet för homosexuellas, bisexuellas, transpersoners och queeras rättigheter

Riksförbundet för homosexuellas, bisexuellas, transpersoners och queeras rättigheter.

Den åtalade 44-åringen ska under våren ha låst in en man på en toalett i Halmstad och utsatt honnom för en grov våldtäkt.

Det är inte första gången som mannen åtalas för sexualbrott, redan förra året stod han inför rätta för flertalet andra övergrepp. Den rättegången avbröts dock i väntan på fler bevis. Nu väcks alltså åtal i ännu ett fall och åklagaren har lagt fram anklagelser om brott mot totalt fem personer.

Personer inom lobbyorganisationen RFSL har tidigare gjort sig ökända genom sexuella övergrepp och däribland på barn. RFSL ungdoms tidigare ordförande, Mattias Helander, dömdes så sent som 2003 för sexuellt utnyttjande av minderårig . Till detta ska också läggas det mycket väsentliga faktum att två av RFSL:s tidigare ordföranden, Stig-Åke Petersson och Kjell Rindar, öppet har verkat för en normalisering av pedofili. Detta gjorde de bland annat genom att aktivt ta ställning för att en avdelning inom RFSL skulle bildas, vilken enbart skulle vara öppen för pedofiler.

Källa:
RFSL-ordförande åtalas för ännu en våldtäkt


  • Publicerad:
    2014-09-11 22:00