Daniel ”Lipsillen” Riazat är än en gång i farten med sitt hetsande. Denna gång i form av en tragikomisk insändare.

Riazat inleder insändaren starkt och lyckas med konststycket att på ett eller annat sätt få in olika varianter av ordet ”nazism” hela tre gånger:

”Både på sociala medier där man lägger upp videoklipp och på den nazistiska hemsidan som drivs av nazistorganisationen Svenska Motståndsrörelsen kan man se när den militanta nazistorganisationen använder Bergebo Sportstation samt flera sporthallar som ägs av kommunen för kurser, konferenser och fysiska övningar.”

Riazat forsätter sedan insändaren genom att återupprepa redan motbevisade lögner blandat med en del helt nya lögner:

”Svenska Motståndsrörelsen […] ses än i dag som en av de farligaste terrororganisationerna i Sverige av säkerhetspolisen Säpo. […] I filmer och på bilder på deras hemsida får man bl.a. se hur föreläsningar hålls utav medlemmar av den terrorstämplade organisationen The Order från USA och även andra grovt kriminella, i kommunens lokaler.”

Daniel Riazat avslutar sedan insändaren med de frasradikala slagorden:

”Inga lokaler åt fascisterna! Inga fascister på våra gator!”

Nästeschef Pär Sjögren tackar Riazat för ett gott skratt men imponeras inte av Riazats tomma hot och utlovar forsatt hög närvaro på gatorna i Dalarna. 

Till och med andra antirasister som Camilla Rågfors är kritiska till Riazats lilla insändare. På sin blogg skriver Rågfors:

”Ska man uttala sig så ska man åtminstone se till att ha fakta på rätt plats. Annars riskerar man som nu, att få kritik och inte bli tagen på allvar.”


  • Publicerad:
    2012-09-21 23:57