SVERIGE. Daniel Riazat har nu blivit invald som riksdagsman åt Vänsterpartiet.

Snart i Sveriges riksdag…

Daniel Riazat, 23, är en vänsterpartist av iransk härkomst som bor i Falun.

Familjen Riazat kom till Sverige år 2000 och skulle egentligen utvisas men fick stanna kvar i Sverige efter att media uppmärksammat deras fall.

Daniel Riazat var bara 9 år när han kom till Sverige. Idag är han 23 år men trots sin ringa ålder och övriga tillkortakommanden har han nu blivit invald i Sveriges riksdags på ett mandat för Vänsterpartiet.

Under sin tid i Sverige har Riazat ägnat sig åt etnocentriskt arbete mot ”rasism” och för massinvandring. Bland annat har han hetsat mot Sverigedemokraterna inför tioåriga mellanstadieelever genom att jämföra partiet med Utøya. Det utspelet från Riazat fick Vänsterpartiets samarbetspartner i Falun att gå ut och ta avstånd från Riazat i en debattartikel.

På grund av samarbetssvårigheter och ekonomisk misskötsel lades också skolnämnden i Falun som Riazat var ordförande för ner av kommunstyrelsen, vilket gjorde honom arbetslös.

Vidare har Riazat falskeligen anklagat en medlem i Svenska motståndsrörelsen för att ha misshandlat honom, något rättsväsendet fastslog som en lögn. Riazat jämförde i samband med det fallet också sin kamp mot ”fascismen” med den våldsbejakande vänsterextremisten och Revolutionära fronten-anhängaren Showan Shattaks kamp.

— Jag är självklart glad men samtidigt orolig över att ett rasistiskt parti har fått så stort stöd, säger Riazat till SVT om valresultatet och att han blivit invald till riksdagen.

I framtiden uppger Riazat till SVT att han vill bli advokat och hjälpa flyktingar.

— Ingen väljer ju att försöka simma från Afrika och lämna alla vänner för att ta sig till ett annat land, säger Daniel Riazat och låter som vanligt rätt så förvirrad.

Källa:
Från flykting till förtroendevald


  • Publicerad:
    2014-09-21 14:40