DALARNA. Ung vänsters ordförande i Dalarna, Daniel Riazat, blir nu av med sitt jobb efter det att Faluns kommunfullmäktige beslutat att lägga ner skolnämnden. Enligt Riazat beror det på att han är illa omtyckt.

lipsillarbetslös

Faluns kommunfullmäktige har nu beslutat att lägga ner skolnämnden och låta kommunstyrelsen ta över nämndens uppgifter. Hela 52 av 61 ledamöter stod bakom beslutet att sparka skolnämndens ordförande Daniel Riazat. Nedläggningen beror på att kommunen under en längre period har haft problem med ett ekonomiskt underskott kopplat till gymnasieskolan. Underskottet låg förra året på 18 miljoner kronor och beräknas komma upp i 30 miljoner kronor 2013. Enligt Daniel Riazat själv handlar det i själva verket om att han är illa omtyckt även av andra politiker. Riazat säger till Dalarnas Tidningar:

Det ekonomiska argumentet är bara ett svepskäl. Främst är det här en personfråga, det är mig man vill åt. Sedan vill man försöka tysta ett parti som är en besvärlig kritiker av politiken i Falun. Skolnämnden läggs ner, men Vänsterpartiets röster kommer inte att tystna.

Daniel Riazat har under sin tid som politiker gjort flera svenskfientliga utspel och utöver detta även utnyttjat sin position som skolnämndens ordförande för att skrämma skolbarn med nationalism. Som skolnämndens ordförande besökte Riazat i februari en klass med tioåriga elever. Dalarnas Tidningar uppgav då att man fått reda på att Riazat i samband med att han pratat om Anders Behring Breivik hade varnat barnen för Sverigedemokraterna med orden: ”Ni ska passa er för dem – det är ett farligt parti.” Efter det utspelet tog Falu-politiker från Miljöpartiet och Socialdemokraterna avstånd från Riazat.

Daniel Riazat kommer nu förlora sitt arvode på 27 000 kronor och själv tvingas till skolbänken. Han uppger dock att han senare ska försöka ta sig in i riksdagen. Via Dalarnas Tidningar sänder Daniel Riazat ett meddelande till dem som röstat för nedläggningen: ”Skäms!”

Daniel Riazat basunerar ut "Jalla Jalla, Sverige åt alla" efter det att svenska småbarnspappan Tommy Lundén misshandlats till döds av ett främlingsgäng i Ludvika.

Daniel Riazat basunerar ut ”Jalla Jalla, Sverige åt alla” efter det att svenska småbarnspappan Tommy Lundén misshandlats till döds av ett främlingsgäng i Ludvika.

Källa:
Skolnämnden läggs ner


  • Publicerad:
    2013-04-13 23:54