FALUN. Nyligen skrev Nordfront om att Vänsterpartiets ordförande i Dalarna hade jämfört politiska motståndare med Utøya inför tioåriga skolbarn. Nu distanserar sig sex representanter för den styrande koalitionen i Falun från Daniel Riazat.

Daniel Riazat är känd för svenskfientliga. Här talar Riazat i Ludvika om mångkulturens alla fördelar kort efter att småbarnspappan Tommy Lundén misshandlats till döds av främlingar.

Daniel Riazat är känd för svenskfientliga utspel. Här talar Riazat i Ludvika om mångkulturens alla fördelar, kort efter att småbarnspappan Tommy Lundén misshandlats till döds av främlingar.

Daniel Riazat hade som skolnämndens ordförande rest runt bland kommunens skolor. Många reagerade dock när han inför tioåriga skolbarn hade börjat tala om Utøya och jämfört Breivik med Sverigedemokraterna med orden: ”Ni ska passa er för dem – det är ett farligt parti”. När Dalarnas Tidningar kontaktade Riazat försvarade han sig med att ”skolan ska jobba med värdegrundsfrågor redan när de är små” och att han tagit upp dådet för att visa att det var en vit man som utförde dådet i Utøya.

De styrande politikerna i Falun har nu gått ut i en debattartikel för att förklara att Daniel Riazat inte har med dem att göra: ”Vi vill vara mycket tydliga med att Riazat inte representerar något annat parti än sitt eget”, står det i debattartikeln, som har rubriken ”Riazat företräder inte oss!”. Bakom uttalandet står alla sex representanter för den styrande koalitionen i Falu kommun (s och mp). Man skriver även att Riazat utnyttjar sin roll som skolnämndens ordförande för sina egna syften:

”Den händelse som det rapporteras om för någon vecka sedan visar på ytterligare problem. Riazat agerar som utpräglad vänsterpartist iklädd rollen som skolnämndens ordförande. Det är i grunden positivt att kommunens politiker, både från skolnämnden och från andra organ, är ute i kommunens verksamheter. Men att förtroendevalda i kommunen går ut i verksamheten för att propagera för egna partiet eller smutskasta andra partier kan aldrig accepteras.”

Dalarnas Tidningar har i samband med debattartikeln även intervjuat Faluns kommunalråd, en av dem som skrev under debattartikeln, som säger att det har utvecklats en förtroendekris för Daniel Riazat. Tidningen har förgäves sökt Daniel Riazat för en kommentar.

Relaterat:
Vänsterpartist jämför Sverigedemokraterna med Utøya
Tar avstånd från Riazat
Riazat företräder inte oss!


  • Publicerad:
    2013-03-07 11:23