RADIO KUNGÄLV. Ikväll kör vi historietema för (nästan) hela slanten. Vi pratar gamla borgar, ruiner samt anrika gator där bland andra Selma Lagerlöf huserade och skrev om Kungälvs historia.

Ikväll kommer Daniel att fortsätta folkbilda om Kungälvs storslagna historia. Vi kommer att gå in på Ragnhildsholmen, som var den första av flera borgar som finns i Kungälv, och på Kungälvs återuppbyggnad till att återigen bli ett nordiskt centrum.

Vi kommer även att ta upp Västra gatan och den del av Kungälv som utgör en av Sveriges bäst bevarade trästäder. Västra gatan har från 1600-talet överlevt den brända jordens taktik, belägringar och mer, men tycks nu hotas av politikernas urbaniseringsplaner.

Och Peter och Elin kuppat ett föredrag av Riksbanken och ställt kritiska frågor. Vi spelar upp ljudupptagningar från mötet och diskuterar mer.

Lyssna live klockan 18:00 och registrera dig på Spreaker så att du kan chatta.

Listen to ”Radio Kungälv #21:” on Spreaker.

Om Radio Kungälv

Radio Kungälv är ett lokalt radioprogram av och för Kungälvsbor med fokus på nyheter, lokalpolitik och historia. Vi sänder live på söndagar 18:00-19:30.

Programmet tar upp lokala nyheter och gör historiska reportage från i första hand Kungälv, men också Bohuslän och Västkusten. Vi tar även in gäster med anknytning till Kungälv med omnejd.

Programmet drivs av Elin Reinhardt (programledare), Fredrik Vejdeland, Daniel Nordberg samt Peter (producent). Elin, Fredrik och Peter återfinns även i programmen Radio Regeringen, Ledarperspektiv samt Lifsferill.

Som nyhetsförmedlare fyller Radio Kungälv ett stort tomrum. Programmet kommer att ta upp ämnen som lokal mainstream-media förvränger eller inte tar upp. Vi beskriver den mångkulturella verkligheten som den ser ut utan skygglappar.

Vi tar gärna in andra röster i programmet och tar tacksamt emot tips på hur vi kan förbättra programmet. Har du insider-information om det mångkulturella kaoset eller andra saker som händer i Kungälv, tveka då inte att kontakta oss. Mejla oss på radiokungalv@nordfront.se.


  • Publicerad:
    2018-10-14 18:00