SVERIGE. Om du har ”fel” politisk åsikt ska du inte heller ha Internet. Det anser Researchgruppens styrelseordförande Robert Aschberg som nu vill stänga av ”näthatare” från Internet.

Robert Aschberg kräver att telekombolagen samarbetar.

Robert Aschberg kräver att telekombolagen samarbetar.

Robert Aschberg uppmanar i en krönika i Aftonbladet att sätta dit ”notoriska näthatare” på Internet. Förutom de eventuella straffen i en domstol ska de också stängas av från Internet eftersom risken finns att de begår brott igen.

Aschberg hävdar att detta ”vore inte censur” utan att det ”vore att visa lite ryggrad” från de svenska telekombolagens sida som uppmanas agera i polisens ställe.

Aschberg menar att de svenska telekombolagen redan har bestämmelser i sina kundavtal som innebär att de kan stänga av personer med ”fel” åsikter. Bland annat skriver Comhem att kunden inte får uppmana till brott eller ”göra eller sprida uttalanden som diskriminerar eller utpekar någon ras, hudfärg, kön, religion, tillhörighet till etnisk grupp eller sexuell läggning”.

Det framgår inte av Aschbergs artikel hur telekombolagen ska gå tillväga för att ta reda på vilka som är ”notoriska näthatare” som kan tänkas begå brott. Ökad övervakning av sina kunder eller att de får listor från Expo och Researchgruppen kan dock tänkas vara lösningar för att få bort personer med ”fel” åsikter. Researchgruppen, där den judiske medieprofilen Aschberg är styrelseordförande, har den senaste tiden gjort sig känd för att registrera och hänga ut invandringskritiska svenskar i samarbete med Expressen.

Källa:
Stäng av tjänsterna för notoriska hatare


  • Publicerad:
    2014-10-11 13:20