TREDJE VÄRLDSKRIGET Putins rådgivare diskuterar i ett TV-inslag hur man skulle genomföra ett krig med Nato.

Andrey Gurulyov, en av president Vladimir Putins närmaste rådgivare, berättar under ett tv-inslag hur Ryssland skulle hantera ett krig med hela Nato.

Debatten som fördes i ryska Kanal 1 handlade om den blockad som EU- och Nato-landet Litauen genomför mot den ryska exklaven Kaliningrad. Enligt Gurulyov skulle konflikten kunna leda till ett tredje världskrig.

— Vi skulle förstöra alla fiendens rymdsatelliter under den första luftoperationen. Ingen skulle bry sig om de var amerikanska eller brittiska, vi skulle se dem allihop som Nato-allierade, säger Gurulyov.

— Det andra steget blir att slå ut hela deras anti-missil-system, över allt och 100 procent. För det tredje, vi skulle inte börja med Warszawa, Berlin eller Paris. Det första som träffas blir London, varnar ryssen.

Vidare beskriver han att ”hotet mot världen kommer ifrån den brittiska världen”. Han beskriver hur Ryssland skulle slå ut elförsörjningen i hela Västeuropa.

— Vi får se vad USA säger till Västeuropa när de får fortsätta kriga i kylan, utan elektricitet eller mat.

Gurulyov påpekar dock att det här inte är hela planen, eftersom han inte vill avslöja den för omvärlden i ett tv-inslag. Men det är i varje fall tydligt att Ryssland har en plan inför tredje världskriget, säger han.