LIBERALISM. Liberalerna tycker inte om att Nordfront hjälper Nyamko Sabuni i hennes kampanj att efterträda Jan Björklund som partiledare.

Liberalerna tycker inte om Nordfronts annons för Nyamko Sabuni.

Just nu pågår en kamp inom Liberalerna om vem som ska efterträda Jan Björklund som partiledare. De tre kandidaterna är Erik Ullenhag, Nyamko Sabuni och Johan Pehrson.

Medan Fria Tider tidigt tog ställning för Ullenhag anser Nordfront att Sabuni bäst representerar Liberalernas politik, och därmed är den självklara arvtagaren till posten som Liberalernas boss.

Sabunis stab tycks dock inte förstå hur någon kan vilja kampanja för henne gratis, då Nordfront under fredagen fick ett mejl från partiledarkandidatens pressekreterare Gabriella Ohlzon som undrar vem som betalat för annonsen.

Nordfronts chefredaktör Martin Saxlind förklarade då att Nordfront endast vill hjälpa till, men att vi förstås skickar en faktura ifall Sabuni vinner.

Det visar sig dock att Liberalerna tar ”kraftigt avstånd” från annonsen – något som förstås leder till frågan: Hur mycket skulle Liberalerna betala för att se till att den plockas ned?

Det återstår att se vad Sabunis team är beredda att betala och ifall detta är nog för att Nordfront ska sluta annonsera för tidningens favoritkandidat.

Nordfront kommer att fortsätta följa #SabuniGate.


  • Publicerad:
    2019-06-14 14:55