INRIKES. Ett spånförråd med pellets står i brand i Borgstenas sågverk i Borås kommun. Räddningstjänsten uppmanar allmänheten i området att stänga dörrar och fönster. 

Det brinner i ett spånförråd med pellets i sågverket i Borgstena. Räddningstjänsten har gått ut med ett viktigt meddelande till allmänheten, där man uppmanar boende i området att stänga dörrar och fönster för att inte få in rök.

— Det är kraftig rökutveckling. Men det är inga gasflaskor eller liknande i byggnaden, säger Per Fägersten, inre befäl på Södra Älvsborgs räddningstjänst till SVT Nyheter. Han berättar också att spridningsrisken för branden är mycket stor.

Räddningstjänst från Borgstena, Fristad och Borås är på plats för att försöka få kontroll på branden, en styrka från Vegby ska också vara på väg till platsen.

Fägersten förklarar att byggnaden som brinner kommer att brinna ner och att fokuset ligger på att stoppa spridningen av branden. Runt klockan 18 hade dock branden lyckats sprida sig till en närliggande byggnad.

— Det är en produktionslokal som är i anslutning till spånförrådet. Vi försöker att begränsa branden, men har ännu inte kontroll över den, säger Fägersten.


  • Publicerad:
    2020-09-09 19:25