SVERIGEDEMOKRATERNA. Ännu en gång är en sverigedemokrat ute i blåsvädret efter att ha skrivit på Facebook att invandrare och svenskar som bildar familj får barn med lägre IQ. När sverigedemokraten konfronteras av den svenskfientliga sajten ”Inte rasist men”  säger han att han står för allt han skriver.

En SD-politiker i Vingåker har hamnat i blåsvädret efter att ha skrivit inlägg på Facebook vars innehåll avviker från partilinjens ”godkända” åsikter och som anses vara ”rasistiska”. På Sverigedemokraternas officiella Facebook-sida i Vingåker skrev Jan Bergström att svenskar som bildar familj med invandrare får barn med lägre IQ.

I inlägget står det:

1 miljon till klarar vi väl av? Vi har en miljon ensamhushåll i Sverige. Om varje man tar emot en invandrad kvinna och varje kvinna en invandrarman så har vi nästa sommar en miljon små ”mixed” barn. Enligt Mendels ärftlighetslagar kommer de att få hälften av anlagen från vardera förälder. Deras IQ blir således runt 80. Precis så de kan förstå enklare kommandon och skriva tal åt rödgröna ministrar.

Bergström hävdar även att det är invandrarna själva som bränner ner asylboendena runt om i landet:

Vi vet ju att över 1000 bilar och 500 skolor brunnit i ’utanförskapsområdena’ under året så det är inte svårt att gissa vilka som eldar på asylboendena också.

När han får frågan om vad han tycker om partiets nolltolerans mot rasism säger Bergström att ”jag berättar att det är min privata åsikt, den står jag för”. Vidare säger han, med en sarkastisk underton, att han är rasist.

— Ja oh ja, jag är rasist, visst är jag det, säger han.

Men när Kkuriren ställer frågan om han är rasist så svarar Bergström att:

— Det får man väl säga, det beror på vad man kallar rasist. Jag tycker bättre om min egen familj än andras, och tycker bättre om mina egna ungar än andras.

Christian Krappedal på Sverigedemokraternas pressavdelning uppger att Bergström nu kommer att utredas.

— Vi har en nolltolerans mot rasism i vårt parti, och vi ser det som fullständigt oacceptabelt för en företrädare att uttrycka sig på det här viset. Om man inte står bakom den nolltolerans som råder är man inte välkommen i Sverigedemokraterna, säger Krappedal.

Källor:
SD-politiker: Invandrare har lägre IQ
SD – om vi skaffar barn med invandrare så sänks barnens IQ
”Jajamen, jag är rasist”


  • Publicerad:
    2015-11-13 21:15