VÄRMLAND. Ett 50-tal nationalister demonstrerade mot politikernas beslut att tillåta byggandet av en moské i Karlstad. SD röstade emot moskébygget men tog avstånd från demonstranterna som gick in på kommunfullmäktiges möte och visade sitt missnöje.

Igår röstade kommunfullmäktige i Karlstad för att tillåta byggandet av en moské i staden.

Nationalister mobiliserade via Facebook-gruppen ”Nej till moské i Karlstad” till en demonstration mot detta. En av deltagarna skrev under gårdagen på Facebook att ett 50-tal ”lokala nationalister, vanliga måndagsflanörer, familjer och pensionärer” träffades för att visa sitt missnöje utanför biblioteket där kommunfullmäktige höll möte.

Efter att ha manifesterat med banderoller och plakat ett tag tog sig nationalisterna in på mötet. På Facebook berättas:

Väl inne i salen gjorde vår blotta närvaro politiker-packet lite ängsliga men vi satte oss ned och var tysta som de goda medborgarna vi är. Efter en stund var det någon som ställde sig upp och förklarade kort och gott att politiker som tar så sinnessjuka beslut ska avgå. Vi är folket och de har svikit oss. Vi vänder er alla ryggen idag. Varav alla vände politikerna ryggen.

Självklart får man ju inte säga vad man tycker till det politiskt korrekta packet och farbror blå och väktare föste ut oss ur sessionssalen.

Varav de duktiga värmländska fosterlandsvännerna fyllde sina ljuva stämmor och skanderade ”AVGÅ PK-PACK!” och packet kunde sitta där på sina fisförnäma stolar och skämmas.

Etablerade politiker har till Sveriges Radio beklagat sig över det inträffade.

— Det är obehagligt, att man inte kan ta en demokrati för det den är. Det vill säga att vi kan debattera och ta beslut. Men jag stolt över att de 61 förtroendevalda som sitter i fullmäktige, från alla partier, de kan hantera det. Vi kan debattera mellan partierna och ha olika åsikter, men till slut tar vi beslut och då är det det som gäller, säger kommunalrådet Per-Samuel Nisser (M).

Även SD:s gruppledare i Karlstad, Ljubica Jasic Modin, tar i SR avstånd från aktionen.

— Det var inte bra, det är skrämmande. För det var lite läskigt, sånt ska inte förekomma, säger hon.

Som svar på påståendet att både SD och demonstranterna är emot moskébygget svarar Jasic Modin:

— Ja, fast det där är något helt annat. Vi vill absolut inte förknippas med sådana människor som har stått här och ropat.

Källa:
Moskémotståndare störde fullmäktigemötet


  • Publicerad:
    2017-06-20 15:00