Hoppa till huvudinnehåll

Kopierat

03 Symbol/Flat/White/Swish_Symbol_White_SVG Created with Sketch.

SD vill införa övervakningsteknik i Uppsalas skolor

Av Redaktionen, 2019-03-21
redaktionen@nordfront.se

ÖVERVAKNINGSSAMHÄLLE. Sverigedemokraterna i Uppsala vill införa maskininlärande ansiktsigenkänningsteknik, som gjorts i en skola i Skellefteå. Syftet uppges vara att elevernas närvarokontroll ska automatiseras.

Att ha en automatisk närvarokontroll för eleverna i Uppsalas skolor skulle göra det enklare och effektivare att hantera elevernas närvarokontroll i skolorna. Det anser Simon Alm som är ordförande för Sverigedemokraterna (SD) i Uppsala.

På måndag lämnar SD in sin motion om saken till Uppsalas kommunfullmäktige.

— Det är viktigt att hela tiden försöka hitta nya sätt att ge lärarna bättre möjligheter att kunna koncentrera sin tid på undervisningen istället för kringsysslor, säger Alm i ett pressmeddelande som Upsala Nya Tidning har fått.

Vidare hävdar Alm att ”potentialen är stor för att kunna spara tid för lärarna och för att eleverna ska kunna fokusera på lärandet”.

En skola i Skellefteå har redan infört tekniken, vilket SVT okritiskt har rapporterat om.

Varken sverigedemokraten Simon Alm eller Upsala Nya Tidning nämner något om systemet även skulle kunna användas för att öka säkerheten i det mångkulturella Uppsala, där man har diskuterat metoder för att upptäcka och hindra obehöriga ”stökiga ungdomar” från att ta sig in på skolorna.

Kina och Israel ligger före västvärlden
Föregångslandet för ansiktsigenkänningsteknik är Kina, som tillsammans med israeliska övervakningsföretag nu bygger ut ett nationellt övervakningssystem i Kina.

Fram till 2017 var 176 miljoner kameror installerade. Inom ett par år ska de ha byggt ut systemet till cirka 626 miljoner kameror. Många byggs av kinesiska Hikvision och har israelisk övervakningsmjukvara. Hikvision är mycket stora även på internationella marknaden för dessa produkter, större än japanska Sony.

Radio Nordfront behandlar i avsnitt RND #108 utvecklingen av övervakningssystemen i Kina:

Kina fungerar idag som globalisternas produktionsland nummer ett. Under skruden av så kallad fri handel kan globala företag producera sina varor under slavliknande förhållanden.

För att se till att dessa ”slavar” inte börjar protestera har man skapat ett fruktansvärt övervakningssamhälle. Med kameror överallt övervakar man befolkningen och analyserar filmmaterialet med AI, artificiell intelligens, numera oftast kallad maskininlärning. Vilka har implementerat denna hemska Orwellska teknik? Kommer detta komma till Europa? RN tittar snett på Kinas styre och landets samarbetspartners i djävulsk teknik och reder ut begreppen!

Lyssna på programmet nedan:

Listen to ”RN DIREKT#108: Folkmordets psykologi, övervakning i Kina och MittMedia-uppköpet” on Spreaker.

Källor:
Vill ha ansiktsigenkänning i klassrummet
China to have 626 million surveillance cameras within 3 years
中国安装了 1.76 亿个监控摄像头,这市场还在增长 | 好奇心小数据
In Your Face: China’s all-seeing state


  • Publicerad:
    2019-03-21 21:45