ANTINAZISM. Skandinaviska förbundet utmålas som extremister av juden Chang Frick.

Katerina Janouch talade vid demonstrationen

I en debattartikel på Nyheter Idag, ”Lämna inte walk over till extremister”, skriver tidningens judiske grundare Chang Frick att demonstrationerna mot FN:s migrationsavtal inte ska tillåta ”extremister” såsom Nordisk Ungdom och Nordisk alternativhöger. Frick skriver bland annat:

En av arrangörerna, enligt den pamflett som cirkulerat i sociala medier, heter ”Mynttorgsaktivisterna”. På deras Instagram publiceras politisk propaganda av varierande kvalitet. Men jag behöver inte scrolla länge förrän det dyker upp antisemitism, budskap från Nordisk alternativhöger, en rad inlägg till stöd för Nordisk ungdom och diverse rasideologiska inlägg.

Frick menar i sin artikel att Nordisk Ungdom inte passar in i den representation av ”vanliga svenskar” som demonstrerar mot avtalet. Demonstrationerna leds av bland andra judinnan Katerina Janouch som nyligen polisanmälde Granskning Sveriges Fabian Fjälling för att han frågat om hon ställer sig bakom judendomens talmudiska ritualer eftersom hon deltar i talmudiska ceremonier.

Att Skandinaviska förbundet inte hör hemma på demonstrationen håller dock inte förbundets Björn Herstad med om. Herstad hade begärt replik av vad han anser vara grova påhopp men inte ens fått svar från Nyheter Idag. På Twitter uppger emellertid Frick att när han såg mejlet så var svaret redan publicerat på förbundets egna sida Skandinavisk Frihet. I repliken skriver Herstad att ”Chang Frick är en lögnare”.

[…] Chang känner till allt detta och han känner till att vi konsekvent fört en antinazistisk idédebatt, att vi faktiskt vågar gå in på djupet och diskutera, lyssna och kritisera. Att vi tar ställning till idén och inte till budbäraren. Det vore klädsamt om han gjorde samma sak.

Frick skriver i sin artikel att det är viktigt att hålla ”extremister” borta från invandringskritiska demonstrationer och antyder att det är ett medvetet val från judar att engagera sig i denna fråga: ”Frustrationen över sakernas tillstånd i Sverige växer. Finns inget annat alternativ, då går folk till slut till extremisterna.”

Källor:
”Lämna inte walk over till extremister”
Replik: ”Chang Frick är en lögnare”


  • Publicerad:
    2018-12-12 12:30