VÄSTERBOTTEN. Efter att en gymnasieskola i Skellefteå avslöjats med att utforma vänsterextrema prov i skolan där eleverna betygsätts efter hur bra de hetsar mot SD tvingas skolan nu be om ursäkt och ändra sina rutiner.

Lärarvänstern på Anderstorpsgymnasiet i Skellefteå har ertappats med att försöka utbilda eleverna att bli vänsterextremister och få högt betyg på proven genom att hetsa mot Sverigedemokraterna.

Eleverna på gymnasieskolan avkrävdes svar på ”vilka åtgärder kan vi ta till för att förhindra” att Sverigedemokraternas stöd ökar.

Uppgiften bestod i fyra delar varav de två första skönmålade ”socialistiska” och ”liberala” partier. Inte med ett ord nämndes ideologiernas mörka koppling till massmord och till atomterrorbombningarna mot civila asiater. Den tredje uppgiften bestod i att eleverna skulle föreslå åtgärder för att stoppa Sverigedemokraterna, och den fjärde uppgiften var en illa förtäckt uppmaning att starta ett nytt globalistiskt klimatparti.

Efter att visselblåsare (sannolikt elever eller deras föräldrar) kontaktat juden och den före detta riksdagsmannen Kent Ekeroth på Samhällsnytt blev skolan tvungen att ta avstånd från formuleringarna och lovar nu att bättra sig.

— Vi ska inte syssla med propaganda, säger verksamhetschefen Ulla-Britt Persdotter.

— Det ser väldigt illa ut. Jag förstår att folk reagerat på det, det skulle jag också gjort, säger läraren som författat skoluppgiften.

Den statliga lärarutbildningen har skapat en situation där lärare i Sverige lever i en ekokammare och bara exponeras för vuxna personer med samma vänsteråsikter. Många lärare tror därför att det är deras jobb att överföra sina åsikter och värderingar på eleverna.

Ursprungligen publicerat på Fjällsjö Nyheter.


  • Publicerad:
    2019-04-14 16:50