STORBRITANNIEN Skotska nationalistpartiet nya partiledare Humza Yousaf har i egenskap av landets försteminister flyttat in i sin officiella residens. På Twitter visar han nu hur han invigde Bute House med muslimsk bön.

Nyligen valde Skotska nationalistpartiet (SNP) Humza Yousaf till ny partiledare. Som ledare för det Skottlands styrande parti blir Yousaf försteminister, som motsvarar premiärminister i andra länder.

Den pakistanske försteministern flyttade på tisdagen in i sitt nya hem, Bute House, vilket är den skotska försteministerns officiella residens. För att fira detta passade Yousaf på att leda en muslimsk bön i residensen med en rad andra icke-europeiska män, vilket Yousaf visar upp på Twitter.

”Jag och min familj spenderar vår första natt i Bute House efter dagens parlamentariska omröstning. Det var ett speciellt tillfälle att leda min familj i bön i Bute House vilket är brukligt efter att man brutit fastan tillsammans”, skriver Yousaf, som syftar på den pågående muslimska fastehögtiden Ramadan.

Humza Yousaf är Skottlands och Skotska nationalistpartiets första muslimska och icke-vita ledare någonsin. Sitt namn till trots är Skotska nationalistpartiet ett liberalt och kulturmarxistiskt parti, som är för EU men vill bryta sig loss från Storbritannien.