EXTREMISM. I går påstås socialdemokratiska ungdomar ha lanserat grupperingen SSU molotov, deras egen ”antifascistiska motoffensiv”.

SSUM
Skärmdump från den vänsterextrema sajten där SSU Molotov lanserades.

Syftet med SSU Molotov uppges vara att utöva politiskt våld mot meningsmotståndare. Beslutet att bilda gruppen togs efter att en SSU:are misshandlats i Malmö förra veckan av vad man menar är nationella personer. Grupperingen kritiserar även Socialdemokraterna och menar att partiet har rört sig ”allt längre bort ifrån den klasskamp de säger sig stå för”.

Det uppges att man inte kommer att använda sig av något medlemsregister, utan det är fritt fram för alla som ”agerar antifascistiskt” att säga sig tillhöra SSU Molotov.

”SSU Molotov är en aktivistgrupp som kommer synas på gatorna, bekämpandes alla som försöker splittra vår klass och hotar vår möjlighet till organisering”, skriver man på den vänsterextrema sajten Motkraft, som drivs av personer från Researchgruppen.

Om grupperingen verkligen är startad av medlemmar i SSU, eller om det är några andra extremister som ligger bakom lanseringen är i nuläget oklart.

Källa:
SSU Molotov – en reaktion på nazistvåldet


  • Publicerad:
    2014-01-14 19:30