MÅNGKULTUR. Hotfull stämning i Sollefteå när ett tiotal personer slogs vilt med tillhyggen under den vänsterextrema Mångfalds-yran, rapporterar Fjällsjö Nyheter.

Vid sextiden på onsdagseftermiddagen började två grupper misshandla varandra med tillhyggen i centrala Sollefteå. Händelsen inträffade i stadsparken samtidigt som den vänsterextrema Mångfalds-yran genomfördes som en del av Sollefteå kommuns 9 dagar långa festvecka Nipyran.

”Ett flertal samtal om bråk mellan 10-15 personer i stadsparken. Polis och ambulans har varit på plats. Oklart ifall någon tagits med av ambulansen”, skriver Polisen på sin hemsida.

Polisen ankom till platsen först när klockan var närmare sju och då hade ordningsvakter ingripit och handfängslat flera av de inblandade. Stämningen i stadsparken var då fortfarande hotfull och grupperingarna skingrades av polis.

Det är oklart varför slagsmålet började. Enligt Polisen så utreds händelsen som misshandel, alternativt grov misshandel eftersom tillhyggen har använts.

Festveckan i Sollefteå ses av många som en chans för den socialdemokratiskt styrda kommunen att sponsra olika vänsterextrema artister som aldrig skulle kunna försörja sig själva på sin ”konst” om inte makthavarna försåg dem med skattemedel på bekostnad av de ordinarie verksamheterna.

Bland annat uppträder de svenskfientliga artisterna Alexander Goldmann och Maxida Märak.

Det nya stora bråket i Sollefteå kommer bara två månader efter att en svensk man blev gripen för mordförsök efter att ha blivit misshandlad av ett 20-tal asylsökare.

Ursprungligen publicerat på Fjällsjö Nyheter.


  • Publicerad:
    2018-07-28 12:00