UTRIKES. En höggravid kvinna i Italien blev utsatt för ett våldtäktsförsök av en somalier när hon låg med värkar i en förlossningssal. Rasfrämlingar har tidigare gjort sig skyldiga till grova brott i landet, men detta var det första i sitt slag.

På ett sjukhus i den italienska huvudstaden Rom var en höggravid kvinna med värkar nära att bli våldtagen av en somalier i en förlossningssal. Mannen, en 38-årig somalier som tidigare dömts för våldsbrott, misslyckades dock med sitt våldtäktsförsök och är numera omhändertagen av polisen.

Enligt polisen ska somaliern ha arbetat hårt för att komma åt sitt offer. För att komma in på förlossningsavdelningen hade mannen först brutit sig in på sjukhusets lager där han stulit en sjuksköterskeuniform. Bärandes den stulna uniformen lyckades han sedan ta sig förbi sjukhusets säkerhetspersonal och letat reda på en förlossningssal med en patient i. Väl inne på rummet ska mannen genast ha gett sig på sitt offer, en gravid 43-årig kvinna.

Kvinnan lyckades dock skrika efter hjälp och personalen utanför insåg snabbt att något inte stod rätt till. De tog sig in i rummet där de kunde se hur rasfrämlingen försökte våldta kvinnan. Personalen lyckades därefter brotta ner mannen och omhänderta honom i väntan på polisen. Det grova våldtäktsförsöket var det första i sitt slag i landet och somaliern kunde stoppas innan han hann skada kvinnan eller hennes barn.

Källor:
Italy: Somalian Storms Delivery Room and Attempts to Rape Woman in Labour
Immigrato somalo entra in sala parto a Roma e tenta di stuprare una donna in travaglio


  • Publicerad:
    2018-01-04 06:00