KORRUPTION. Kommunpolitikern Kjell Johansson (S) begärde ut dubbla arvoden hela 31 gånger på mindre än ett år. Nu fråntas han alla uppdrag.

I början av december avslöjades det att flera kommunpolitiker i Lilla Edet begärt ut dubbla arvoden för sina politiska uppdrag. Bland annat uppdagades det att socialdemokraten Kjell Johansson (S) vid 31 tillfällen under perioden augusti 2016 till juni 2017 begärde ut dubbla arvoden för sina uppdrag. Nu fråntas han alla kommunala uppdrag.

Totalt rör det sig om drygt 20 000 kronor som Kjell Johansson begärde ut innan kommunen upptäckte det hela. Johansson påstår att det hela var ett misstag och skyller på ”krångliga regler”. Efter att han avgått som ordförande i Kultur- och fritidsnämnden i Lilla Edet hävdar han själv att han tvingades till att avgå, något som kommunfullmäktigeordföranden Rebelo da Silva dock inte vill kommentera.

– Jag får inte vara kvar. Jag har inte valt det här. Jag har gjort fel, men jag har rättat till det hela, säger Kjell Johansson och kallar medias avslöjande av hans korruption för ”skitskriverier”.

Kjell Johansson kommer dock sitta kvar som ledamot i Lilla Edets kommunfullmäktige, då han är direktvald och det inte finns någon möjlighet att avsätta honom.

En förundersökning om bedrägeri har inletts mot bland annat Johansson av polisen i Göteborg. Än så länge har ingen delgivits misstanke, men polisen meddelade under torsdagen att utredningen fortfarande var igång.

Källa:
S-politikern sparkades – begärde 31 dubbla arvoden


  • Publicerad:
    2018-01-13 16:15