INRIKES. Den tidigare S-ministern Annika Strandhäll har givit beröm åt en AFA-apologet som hon menar kämpar för ett ”jämlikt och solidariskt samhälle.”

Tweets från februari skrivna av Socialdemokraternas jämställdhetspolitiska talesperson Annika Strandhäll har under dagen uppmärksammats på Twitter.

Anledningen är att hon i de drygt två månader gamla meddelandena hyllar vänsterextremisten Loan Sundman, som Strandhäll menar jobbar för ett ”schyst [sic!], bra, jämlikt och solidariskt samhälle”.

Loan Sundman – som på Twitter beskriver sig som en ”lyckligt ogift manslukerska” – har i sin tur nyligen visat stöd för den vänsterextrema terrorgruppen AFA, som i helgen vandaliserade en moderat politikers hus. Ett dåd som till och med fick vänsterledare Jonas Sjöstedt att ta avstånd. Tidigare har grupperingen stått för otaliga misshandlar, vandaliseringar och mötesstörningar, nästan enbart mot svensk opposition, under årtionden.

Strandhälls stöd till terrorapologeten har uppmärksammats av twittraren Pontus Persson som även tipsat SVT om händelsen:

”Här har ni en socialdemokratisk politiker som stöttar våldsbejakande vänsterextremister”, skriver han medan han taggar SVT Nyheter. Ifall public service eller något annat massmediebolag kommer att ta upp händelsen är högst oklart.


  • Publicerad:
    2020-05-04 20:40