KALMAR P4 Kalmars kvinnliga reporter skulle ”ge en mer rättvis bild” av Kalmar-ghettot Norrliden. Det slutade med att hon hotades av maskerade män.

Under måndagen var Sveriges radios reporter Louise Haag på plats i invandrarstadsdelen Norrliden för att göra ett reportage när Länsstyrelsen anordnade en ”demokratidag”. Målet på förhand var enligt henne att ”ge en mer rättvis bild” av stadsdelen.

– Norrliden är inte ett utsatt område i egentlig mening, men det har skildrats mycket om kriminalitet och droger där. Vi ville åka dit och lyfta en annan bild av Norrliden, säger P4 Kalmars reporter tillika tillförordnade kanalchef Louise Haag till Journalisten.

Snart dyker två maskerade män upp och omringar henne och situationen är ”klart hotfull” enligt Luoise Haag. En av dem säger att ”vi ska spränga P4 Kalmar”, fyra, fem gånger. Efter en stund kan hon ta sig därifrån.

Idag är Louise Haag bedrövad eftersom tanken var att göra ett propagandainslag om hur bra invandrar-ghettot är.

– Det trista i det här är att vi försöker ge en mer rättvis bild, visa en del av allt det som är bra i Norrliden – och så åker vi på däng, säger Louise Haag.

Händelsen har polisanmälts av P4 Kalmar som olaga hot mot grupp. Enligt Louise Haag är det ett ”hot mot demokratin” när specifikt journalister utsätts för hot.