UTRIKES. Under onsdagen slog tysk polis till mot misstänkta islamister. Tillslagen har gjorts i flera städer, bland annat i Duisburg och Dortmund. Minst 150 poliser ska ha deltagit i razziorna.

Under onsdagen genomförde polisen i Tyskland stora razzior mot misstänkta islamister. Razziorna riktades specifikt mot tre misstänkta IS-anhängare som misstänks för att ha rekryterat personer till att åka till Irak och Syrien för att kriga för terrorgruppen IS. En av de misstänkta ska även ha försett IS med ekonomiskt och logistiskt stöd.

Räderna har genomförts i minst fyra städer i delstaten Nordrhein-Westfalen. Tillslagen gjordes i städerna Duisburg, Dortmund, Tönisvorst och i Düsseldorf. Man ska även ha slagit till i staden Hildesheim i delstaten Lower Saxony. Minst 150 poliser ska ha deltagit i razziorna. Detta ska ha skett på initiativ av den federala åklagarmyndigheten.

Enligt uppgifter är det affärslokaler och bostäder som kan kopplas till de tre misstänkta IS-anhängarna som ska ha genomsökts.

Källa:
Polizei sucht bei Razzien in NRW Beweise für Terror-Netzwerke


  • Publicerad:
    2016-08-10 12:25