BROTT. Efter att mannen som hade gått runt med ett samurajsvärd i Örebro hade gripits så gottade sig en del åt att gärningsmannen den här gången var svensk, men sanningen är att mannen var zigenare.

Det som hände var att en man ungefär vid 19-tiden lördagen den 2 september hade gått en bit genom Örebros centrala delar bärandes ett samurajsvärd innan han kom fram till Storbron där några poliser upptäckte och grep honom. På vägen genom staden hade mannen hotat några personer och ska enligt vittnen bland annat ha lagt svärdet mot en mans hals, men ingen ska ha blivit skadad. Han var även hotfull mot poliserna innan och vid gripandet.

I ett filmklipp som bland annat visades på Aftonbladet TV ser man hur två uniformerade poliser riktar sina vapen mot mannen och skriker att han ska släppa vapnet. Mannen tvekar lite och viftar runt med svärdet, men efter att polisen avfyrar ett varningsskott så väljer mannen att slänga iväg svärdet. Poliserna beordrar omgående mannen att lägga sig och direkt när han gör det springer de två uniformerade poliserna och två civilklädda poliser som hade funnits i närheten fram och griper mannen.

Bara någon dag eller två efter gripandet kom det ut på Flashback och andra ställen att mannen som greps heter Josef Lundberg. Detta i kombination med att en del menade att han såg rätt svensk ut fick som följd att många politiskt korrekta människor på sociala medier började gotta sig i att galningen minsann verkade vara en svensk och menade att det visade på att antagandet att massinvandringen är ett problem eftersom invandrare oftast står för våldsbrotten är felaktigt.

Här är till exempel en kommentar från Flashback.

Så frågan är då, stämmer det? Är den gripne svensk?

Ytterligare någon dag efter att den gripnes namn blev känt på forum och sociala medier så inkom häktningsframställan den 5 september och samma dag tog tingsrätten beslut om att häkta den gripne. Enligt dessa handlingar framgår det att den nu häktade mannen verkligen hette Josef Lundberg, vilket onekligen låter väldigt svenskt. Förnamnet kanske inte är så vanligt i Sverige, men efternamnet är definitivt svenskt.

Ett svenskklingande namn måste dock inte betyda att man är etniskt svensk, då det finns de av främmande etnicitet som tar sig svenska namn, får svenska namn genom adoption/giftermål eller genom att en av deras föräldrar är svensk. Som exempel kan nämnas att Informationskriget nyligen skrev om två ungdomar med väldigt svenskklingande namn, Christoffer Sundmalm och Elias Sefborn, som dömdes för att ha gruppvåldtagit en flicka samtidigt som de hotade att slå ett järnrör i huvudet på henne om hon inte slutade gråta och skrika, men som visade sig vara av blandad etnicitet då båda hade utländska mammor. Såg man bilder på dessa två ungdomar så var det väldigt tydligt att de inte var etniskt svenska.

Så hur ser då Josef Lundberg ut? Förutom bilderna från när han greps i Örebro, utifrån vilka man definitivt kan ifrågasätta om han verkligen är helt etniskt svensk, så går tre bilder till av honom att hitta på sociala medier.

Josef Lundberg i Örebro när poliserna griper honom.

Bilder av Josef Lundberg på sociala medier:

På två av dess tre bilder, den till vänster och den till höger, går det definitivt att se att Josef Lundberg inte är helt etniskt svensk. På bilden i mitten så gör ljuset i bilden att man inte ser att han har lite mörkare hy och mörkare ögon än vad svenskar generellt har.

Letar man runt lite på hans sociala medier och gör en del pusslande med vänlistor, bilder, kommentarer och annat så går det att hitta två av hans syskon och hans far. Ser man bilder av syskonen och lägger samman detta med Josef Lundbergs utseende så blir det ännu tydligare att han inte är etniskt svensk. Även syskonen har nämligen utseenden som gör att man tydligt ser att de inte är helt svenska.

Josef Lundbergs far heter Kid Lundberg och han brukar skriva på ett Facebookkonto som tillhör Anita Lundberg som är hans nuvarande fru/sambo, men som inte är mor till Josef Lundberg och hans två syskon.

På flera av bilderna som har delats på detta Facebookkonto framgår det att pappa Kid Lundberg är zigenare. Se till exempel nedanstående bild av en gammal tidningsartikel som berättar om Kid Lundberg .

 


Klicka på bilden för förstoring

Själv använder han Kid Lundberg ord som resande folket eller romani när han talar om sitt folk och på något ställe nämns även valoner, men jag misstänker att valoner är något han tar med när han talar om sitt folk för att det ska låta bättre, då valoner inte har ett lika dåligt rykte som zigenare.

På Facebookkontot som Kid Lundberg använder, som tillhör Anita Lundberg, så framgår det att hon bor i Örebro. Söker man efter ”Anita Lundberg” och ”Örebro” på Hitta.se eller på Ratsit så ser man att hon bor lite mindre än en kilometer norr om platsen vid Storbron där polisen grep Josef Lundberg, vilket är samma riktning som han hade kommit gående ifrån med sitt svärd. Med stor sannolikhet kom Josef Lundberg som själv bor i Norrköping från den lägenhet i Örebro där hans far bor tillsammans med den kvinna vars Facebookkonto han använder.

Kid Lundbergs mor verkar ha varit ha varit svensk och hans far, alltså Josef Lundbergs farfar, valde att ta hennes flicknamn som familjens efternamn, vilket framgår av texten till bilden med artikeln här ovanför. Det är därför Josef Lundberg har det svenska efternamn som han har. Josef Lundbergs bror verkar däremot ha valt att byta tillbaks till deras riktiga zigenska efternamn som var Alanko och på en bild på det Facebookkonto som Kid Lundberg använder ser man hur Josef Lundbergs bror i en kommentar påpekar att fader också borde byta tillbaks sitt efternamn.

Josef Lundberg är sedan tidigare känd av rättsväsendet. Han har tidigare dömts för olaga hot, våld mot tjänsteman, försök till våld mot tjänsteman, hot mot tjänsteman, förgripelse mot tjänsteman, grov stöld, stöld, skadegörelse och ringa narkotikabrott. De påföljder han har fått för tidigare brottslighet har varit skyddstillsyn med samhällstjänst, ungdomsvård, ungdomstjänst, dagsböter samt skadestånd. När han dömdes för stöld och grov stöld i april 2014 så var straffvärdet 6 månader fängelse, men istället fick han skyddstillsyn med samhällstjänst, troligtvis eftersom han ännu inte hade fyllt 21 år.

Händelser som denna visar hur dåligt läget är i vårt land och att mångkultur bara gör allt sämre. Vi kan inte ha ett land där massor av människor som inte ser sig som en del av vårt folk lever, utan vi måste se till att vi kan skapa ett mer homogent samhälle där allas lojalitet är mot det egna folket och den egna rasen. Gå med i Nordiska motståndsrörelsen och hjälp till att vända utvecklingen!

Ursprungligen publicerad på Informationskriget.se.

Källor:
Örebro TR B4210-17 Aktbil 4
”Gråt inte! Var tyst innan jag ger dig den här i skallen! Fucking järnrör”
NA sände live: Svärdsman i centrala Örebro – polisen sköt varningsskott
Svärdsmannen häktad – rätten befarar fortsatt brottslighet: Kallade vapnet ”Kill Bill-svärd”


  • Publicerad:
    2017-09-15 00:32