OY VEY. Så kallade hatsymboler har upptäckts i den amerikanska staten Georgia. Någon eller några personer har sprayat svastikor i ett bostadsområde i Cobb.

Judinnan Pamela Buchalter. Skärmbild: Youtube.

Nyhetsbolaget CBS rapporterar att någon eller några personer har sprayat svastikor i Cobb i den amerikanska staten Georgia.

Judinnan Pamela Buchalter intervjuas av CBS och hon säger att hon känner till fenomenet antisemitism men att detta är första gången det har krupit så nära inpå henne. Svastikorna hade spejats på ett staket i närheten av hennes bostad.

— Det var mycket upprörande för mig. Jag tog hem mina barn för att de ska få se att detta är någonting som fortfarande händer idag, säger Buchalter som överväldigades av känslor efter att hon hade informerats om att ”antisemitiska symboler” hade sprayats på ett staket bakom bostaden hon äger.

Rabbinen Larry Sernovit som företräder synagogan i närheten säger att detta inte är första gången på sistone som en området drabbats av antisemitiska yttringar.

— Vi måste utbilda folk bättre, vi måste vara mer kärleksfulla, vi måste få folk att förstå att det enda sättet att göra denna värld till en bättre plats är att fokusera på det underbara i mångfald och den kärlek vi har i våra hjärtan, säger Sernovit.

Kärleksmanifestation planerad
Polismyndigheten i Cobb säger att de har påbörjat en undersökning om saken men att de ännu inte har några ledtrådar om vilka de misstänkta hatbrottslingarna är.

30 personer har agerat för att ta bort ”hatet” från trästaketet som det klottrats på, genom att måla över klottret med samma färg som staketet har. Både judar och icke-judar har hjälpts åt, säger Buchalter.

CBS rapporterar att det judiska samfundet senare i veckan kommer att göra ett officiellt bemötande beträffande det inträffade. De planerar att hålla ett offentligt evenemang där alla ska kunna samlas för att visa sin kärlek till judarna och mångfalden.

I skrivande stund har CBS reportage om nyheten på Youtube en ”gilla-markering” mot 80 ”ogilla”.


  • Publicerad:
    2020-08-28 06:55