MASSINVANDRING. Den svenska pappan Uffe Rustan fick per telefon veta att han och hans familj ska kastas ut och nyanlända invandrare ska flytta in i bostaden som hyrs av Lidingö stad.

Den svenska pappan Uffe Rustan och hans två söner Rasmus Eriksson Rustan 15 år och Linus Eriksson Rustan 17 år bor sedan ett år tillbaka i ett hus som de hyr av Lidingö stad. I förra veckan fick Uffe per telefon veta att hans familj ska kastas ut ur bostaden. När han frågade varför fick han till svar att nyanlända invandrare ska flytta in. Beskedet om flytten kom som en chock för hela familjen och deras öde har uppmärksammats på sociala medier.

Både pappa Uffe och hans söner är födda och uppvuxna i Lidingö.

— Det känns som att jag är mindre värd fast jag betalar skatt och mina barn gå i skolan här. Man kan inte sätta en familj på gatan för en annan, säger Uffe.

Under tiden familjen bott i huset har det utförts renoveringar. Precis när det lugnat sig och familjen kunnat slå sig till ro tvingas de alltså att lämna sitt hem.

— Det känns deprimerande. Jag tycker att det handlar om moral och hur man behandlar människor, att alla ska behandlas lika, säger Uffe.

I slutet av sommaren ska Uffe och hans tonårssöner vara ute ur bostaden. Pappan säger att han kan bo hos vänner, men han vet inte hur han ska lösa boende för sina båda söner.

Uffe kontaktade juristen Anders Erdestam när han fick reda på att han och hans söner inte kommer få bo kvar i sitt hem. Juristen anser inte att uppsägningen gått rätt till.

— Det är inte giltigt att få besked per telefon. Uppsägningen har dels varit muntlig och dels skett för sent. Det finns allvarliga brister i formalian vad gäller den här uppsägningen och grunden för det här, säger jurist Erdestam.

Källa:
Familjen tvingas att lämna sitt hem


  • Publicerad:
    2016-06-01 13:10