MEDIA. Den svenskfientliga radioprataren Alexandra Pascalidou menar att hon har fått nog av kritiken riktad mot invandringen och har nu valt att fly landet.

AlexandraPascalidou

Alexandra Pascalidou. Foto: Nordfront.

Alexandra Pascalidou har varit en av programledarna för debattprogrammet ”Ring P1”, ett program där svenskar ofta har visat sin misstro och riktat sin kritik mot massinvandringen till Sverige. Det uppges vara en av anledningarna till att Pascalidou nu har lämnat Sverige och hon vet inte om hon kommer att ”orka” återvända till sitt gamla jobb.

På sin blogg menar Pascalidou att hon nu får ta en paus i sitt arbete att lyfta fram de ”hat- och hotkampanjer som riktas mot det fria ordet”:

Först och främst vill jag be om förlåtelse för att jag inte orkar svara medier, journalistkollegor och medmänniskor som hör av sig.

Jag orkar inte heller besvara intervjuer trots att jag vet att det är viktigt. Inte bara för att klargöra min situation utan även för att lyfta frågan om spontana eller orkestrerade hat- och hotkampanjer som riktas mot det fria ordet och dess försvarare men också mot alla som på något sätt avviker från den snäva normens strypsnara.

Sveriges radio uppger att de står bakom Pascalidou och Ring P1:s producent Thomas Björklund uppger att hon inte har slutat som programledare.

— Hon vet inte just nu om hon orkar fortsätta. Hon ska fundera på det. Men hon har inte slutat, säger han.

Han menar vidare att det är ett tungt arbete att jobba som programledare när svenska folket i viss utsträckning får säga vad de faktiskt tycker.

— Att vara programledare för Ring P1, och möjligen är hon värst utsatt av alla, är ibland väldigt jobbigt. Jag vill att hon funderar och mår bra. Jag har förståelse för att det här har varit jävligt jobbigt.

Källa:
Pascalidou har tröttnat på hatet


  • Publicerad:
    2015-02-26 18:05