Kopierat

03 Symbol/Flat/White/Swish_Symbol_White_SVG Created with Sketch.

Coca Colas krav på sina vita anställda: ”Var mindre vita!”

ANTIVITHET. Coca Cola vill att deras vita anställda ska genomgå kurser i ”kritisk rasteori” där de uppmanas att ”vara mindre vita”. Det var en visselblåsare på företaget som avslöjade läskjättens antivithet.

Vattnet omkring Coca Cola-fabrik sinar – boende dricker läsk istället och får diabetes

UTRIKES. I den mexikanska staden Cristobal de las Casas, där en Coca Cola-fabrik ligger, har dricksvattnet sinat till den grad att invånarna tvingas släcka törsten med läsk. På grund av detta har fallen av diabetes och fetma ökat markant.

Coca-Cola vill sälja cannabisläsk

EKONOMI. Coca-Colas nya recept för att få fart på försäljningen kan bli att sälja drycker som innehåller cannabidiol (CBD), den icke-hallucinogena substansen i cannabis.

Coca-Cola stäms för att ha vilselett sina konsumenter

UTRIKES. Coca-Cola Company stäms nu av Praxis Project för att ha vilselett allmänheten över de faror som är förknippade med att dricka sockersötad dryck. De anklagas bland annat för att ha använt samma taktik som tobaksbolagen gjorde på 50- och 60-talet.

Coca-Cola backar – folk väljer hälsosammare alternativ

COCA-COLA. Läskjätten Coca-Cola backar rejält i omsättning för fjärde kvartalet i rad då allt fler människor väljer hälsosammare alternativ. Totalt sett sjönk omsättningen med fyra procent.

“Hälsokampanj” från Coca-Cola möter skarp kritik

HÄLSA. Coca-Cola satsar nu på en omfattande ”hälsokampanj” där man försöker övertala amerikanare att man kan leva ett hälsosamt liv utan att behöva oroa sig över vad man äter och dricker. Fokus bör ligga på att motionera mer hävdar forskarna som driver tesen.

Rysk politiker vill förbjuda Coca Cola och Pepsi

RYSSLAND. På grund av USA och EU:s sanktioner mot Ryssland vill nu den ryske parlamentsledamoten Igor Zotov förbjuda företagen Coca Cola och Pepsi i landet.