Kopierat

03 Symbol/Flat/White/Swish_Symbol_White_SVG Created with Sketch.

Socialdemokraterna ”rädda att låta som SD”

En intern rapport avslöjar att den havererade migrationspolitiken beror på en beröringsskräck mot SD Rapportförfattaren föreslås en upprepning av det misslyckade DÖ.

Sara Skyttedal avgår som ordförande för KDU

INRIKES. Sara Skyttedal meddelade idag att hon inte kommer ställa upp för omval som ordförande för KDU när förbundet håller riksmöte i oktober.

Jabba the Hutts blockpolitik

SATIR. I vårt kära land styrs politiken efter den välkända blockmodellen, men vad skulle kunna ha hänt ”för länge sedan i en galax långt, långt bort?”

Moderaternas partiledare vill lagstifta ny DÖ

SVERIGE. Moderaternas partiledare anser att en ny decemberöverenskommelse ska göras. Skillnaden är att den här ska vara lagstiftad. Syftet är att förhindra Sverigedemokraternas ledamöter att rösta som de vill.

KD drar sig ur DÖ

INRIKES. Efter en omröstning inom Kristdemokraterna kungörs det nu att partiet drar sig ur den så kallade Decemberöverenskommelsen. Detta innebär med största sannolikhet slutet för den politiska pakten.

KD kan överge Decemberöverenskommelsen

INRIKES. På fredag håller Kristdemokraterna riksting där man bland annat ska rösta om man ska fortsätta att vara en del av Decemberöverenskommelsen eller inte. Beslutet kan komma att bli avgörande för om det blir nyval eller inte.

S och M vill stoppa SD:s framgångar

POLITIK. Socialdemokraterna och Moderaterna överväger ett ännu närmare samarbete för att på så sätt försöka stoppa Sverigedemokraternas framgångar. Partiet pekades nyligen ut som Sveriges största parti i en opinionsundersökning.

Decemberöverenskommelsen KU-anmäls

SVERIGE. ”Decemberöverenskommelsen” anmäls idag till konstitutionsutskottet. Sverigedemokraterna vill få det prövat om Stefan Löfvén och överenskommelsen bryter mot grundlagen.

Ny enhet inom polisen ska bekämpa yttrandefriheten

INRIKES. Riskpolischefen meddelande i DN Debatt att en ny reform kommer äga rum inom polismyndigheten. Den nya enheten har som sin primära uppgift att bekämpa ”felaktiga” åsikter.