Kopierat

03 Symbol/Flat/White/Swish_Symbol_White_SVG Created with Sketch.

Stefan Löfven får pris för ”insatser för Sveriges judar”

Impopulär bland svenskar Men Judiska församlingen ger nu Löfven pris för att ha bekämpat så kallad antisemitism.

Kassör tog 1 miljon kronor från Judiska församlingen i Göteborg

Einar Kaplan var kassör i tre olika judiska föreningar 2018 flyttade Kaplan över 1,5 miljoner kronor till egen ficka och gav dem sedan till okända bedragare.

Generalsekreteraren för Judiska Centralrådet tar över Myndigheten för stöd till trossamfund

JUDISK MAKT.  Judiska centralrådets Isak Reichel som har rekryterats till Trossamfundsmyndigheten sägs ha gedigen kompetens både för myndighetsutövning och anskaffande av skattemedel åt judiska projekt.

Miljonregn över Malmös judar

PROSEMITISM. Judiska församlingen har lyckats få Malmö stad att ge mångmiljonbelopp till dem för att bekämpa antisemitism.

Judar om helgens klistermärken: “Väldigt allvarligt angrepp på demokratin”

OY VEY. De antisemitiska klistermärken och affischer som sattes upp i helgen har gjort representanter för det judiska livet i Sverige upprörda.

Polisen bevakar judiska objekt i Skåne efter knivdåd mot judinna

INRIKES. En judisk kvinna i 60-årsåldern knivskars på öppen gata i centrala Helsingborg på tisdagen. Polisen tror att det rör sig om ett hatbrott och har ökat bevakningen av judiska lokaler.

Judisk församling ber regeringen om ”krisfinansiering”

INRIKES. Judiska församlingen i Göteborg blev ifjol utsatta för ett brandattentat och ber nu därför regeringen om ”krisfinansiering” som de uppger ska gå till utökad brandsäkerhet. Efter att Judiska församlingen i Göteborg den 9 december ifjol utsattes för ett brandattentat mitt under en pågående ”ungdomsfest”, ser de nu en chans att suga ut mer skattepengar […]