MEDIER. I redaktionen för den nya högersajten Bulletin finns allt från värdekonservatism, liberalism, extremfeminism och hbtq representerat. Kostnaderna står skattebetalarna för.

Judinnan Paulina Neuding står som chefredaktör ocn ansvarig utgivare för den nya sajten Bulletin.

Hon har ett förflutet som chefredaktör för tillskriften Kvartal fram till hösten 2018, då hon blev Europaredaktör på den internationella nättidskriften Quillette.

Hon har även varit chefredaktör för det borgerliga samhällsmagasinet Neo.

Den före detta folkpartistiske partiledaren – och fram till nu ordföranden för Friskolornas riksförbund samt pr- konsulten – Lars Leijonborg, 71, har anställts som krönikör.

Författaren Fredrik Ekelund, 67, vilken som ”transperson” lystrar till namnet Marisol M, har utsetts till sajtens kulturchef.

Så här kommenterar Ekelund/Marisol sitt nya uppdrag:

— Jag har redan klart med en längre text om ikoner inom transrörelsen och det är väldigt viktigt för mig som transperson att kunna lyfta HBTQ-frågor.

Bland den nya redaktionens medlemmar märks även extremfeministen Nina Lekander, 62, som värvats från Expressen.

”Liberala och borgerliga medieprofiler”

Redaktionen uppges i Expressen domineras av ”liberala och borgerliga medieprofiler”. Här märks till exempel:

  • Den från Rumänien härstammande juristen och huvudsekreteraren för Moderaternas idéprogram – samt tidigare politiska redaktören för Göteborgs-Posten, Alice Teodorescu, 36
  • Journalisten, före detta ledarskribenten vid Svenska Dagbladet och tidigare presschefen vid Kristdemokraternas partiledarstab Per Gudmundsson, 51.
  • Debattören och skribenten vid Svenska Dagbladets ledarredaktion Ivar Arpi, 38.

Skattebetalarna står för fiolerna
Frågan har väckts om hur denna mediesatsning ska finansieras. Tidigare rykten, som cirkulerat i medier, om 50 miljoner i det nybildade bolagets kassa – har nämligen av ansvariga inom företaget avfärdats som osanna.

Den i projektet involverade nationalekonomen Tino Sanandaji har nu klargjort att denna stora nya – och kostsamma – mediesatsning kommer att finansieras med statliga bidrag.

Medieföretag kan nämligen idag tack vare det nyligen införda Redaktionsstödet enkelt låta även höga löner finansieras av skattemedel.


  • Publicerad:
    2020-12-10 08:15