Kopierat

03 Symbol/Flat/White/Swish_Symbol_White_SVG Created with Sketch.
Skärmbild från tidningen Offensiv och MPRT

Kommunisttidningen ”Offensiv” fuskar med redovisning

Kommunister lurade staten på presstöd Gav bidrag till ”gömda flyktingar”.

Revisionsskandal på Tempus – Kantar-Sifo och MPRT kan vara medansvariga i grovt bedrägeri

INRIKES. Tidningen Tempus gick i februari i konkurs efter omfattande fusk med presstödet. Nu avslöjar nättidningen Fri Kurir att företagets ledning såväl som Kantar-Sifo och MPRT kan vara medansvariga i grovt bedrägeri.

Presstöd till alternativa medier stoppas

POLITIK. Efter att flera alternativa medier nyligen beviljats statliga bidrag ändras reglerna.Hädanefter blir det inget mediestöd till medier som sprider ”desinformation eller vilseleder kring vetenskap”.

MPRT vill stoppa stöd till medier som sprider “felaktig information”

INRIKES. Enligt ett nytt förslag från MPRT ska stödet till nyhetsmedier som sprider ”felaktig information” stoppas.

Transa kulturchef och extremfeminist redaktör på ny “konservativ” sajt

MEDIER. I redaktionen för den nya högersajten Bulletin finns allt från värdekonservatism, liberalism, extremfeminism och hbtq representerat. Kostnaderna står skattebetalarna för.

Bidragsregn över alternativmedia – men Nya Dagbladet blir utan

MEDIA. Flera alternativmedier som ansökt om presstöd kommer att få betydande summor pengar, enligt ett beslutsunderlag som Fria Tider tagit del av. Nya Dagbladet blir dock utan, med motivering att tidningen drivs med ideella medel.

Mediestöd i miljonklassen till alternativmedier

MEDIA. Två och en halv miljon kronor ska delas ut i redaktionsstöd till flera alternativmedier, rapporterar Fria Tider.

Miljonrullningen av skattemedel till blödande lögnpress fortsätter

LÖGNPRESSEN. På dryga halvåret: Först 600 miljoner kronor i ”driftstöd”, sedan 200 miljoner i ”tillfälligt distributionsstöd” samt ”stöd till geografiska områden med svag bevakning” – och nu en halv miljard till ”nyhetsmedier”.

Regeringen ger lögnpressen konstgjord andning: Skjuter till 200 miljoner

LÖGNPRESSEN. Den alltmer krisande mainstreammedian ska nu räddas med skattepengar. ”Krisen har försvårat mediernas finansiering”, hävdar rastafariministern Amanda Lind (MP).

Regeringen vill förbjuda ”rasistiska organisationer”

DEN STATLIGA CENSUREN. I en debattartikel i Expressen efterfrågar Amanda Lind (MP) och Åsa Lindhagen (MP) ökad statlig mediestyrning och ett förbud mot ”rasistiska organisationer”.

Proletären kritiserar Dinamarca för att rösta nej till Nya Tiders presstöd

MEDIER. Rosanna Dianamarcas agerande att reservera sig mot att Nya Tider får nytt presstöd är ”huvudlöst”, anser Proletärens chefredaktör.

Ändring av presstödet – nationella medier portas

MEDIA. I en utredning kring den nuvarande utformningen av presstödet har man kommit fram till att reglerna måste ändras för att låta fler aktörer ta del av det ekonomiska bidraget. Dock utesluts nationella medier då man väljer att kräva ”respekt för alla människors lika värde”.

Utredare föreslår att presstöd ska baseras på “kvalitet” och rätt “värderingar”

MEDIA. Regeringen håller just nu på att se över presstödsreglerna och utredarna menar att tidningar som står för ”journalistisk kvalitet” bör få mer pengar än andra tidningar och att bara de tidningar som har en ”respekt för demokratiska idéer” bör ha rätt till presstöd.

Presstödet kritiseras av yttrandefrihetsexpert

SVERIGE. Yttrandefrihetsexperten Nils Funcke kritiserar i en ny artikel presstödet och det pågående arbetet med att förändra reglerna kring presstödet.