MASSINVANDRING. Två nya storbråk har inträffat på Bert Karlssons asylboende Hanöhus i Sölversborg i Blekinge. Ett 30-tal personer var inblandade i bråken.

BertFjärt

Asylprofitören Bert Karlsson.

Bråken på asylentreprenören Bert Karlssons asylboenden fortsätter. Senast var nu i måndags då ett storbråk bröt ut på boendet Hanöhus i Sölvesborg utanför Blekinge. Bråket inträffade vid lunchtid och flera polispatruller ryckte ut till platsen där två olika grupper hamnat i luven på varandra. Enligt uppgifter var det ett 30-tal personer som bråkade med varandra men situationen lugnade ner sig snabbt och polisen kunde lämna platsen.

— Tydligen har det varit bråk tidigare och nu blossade det tydligen upp igen, säger Carina Berggren, polisens jourhavande förundersökningsledare i sydvästra Götaland.

Bråket var en fortsättning av ett slagsmål som inträffade i lördags mellan samma grupperingar. En person ska då ha blivit gripen.

— Bråket har att göra med att den här personen släpptes och nu kom tillbaka till boendet, säger Berggren.

Under måndagens bråk greps ingen person men en anmälan om misshandel och olaga hot har gjorts. Enligt anmälan är det en person som anmält att denne ska ha blivit misshandlad.

— Men jag kan inte svära på att där inte kommer in fler, säger Berggren och berättar att Migrationsverket nu kommer att omplacera de personer som varit drivande i bråken.

Vid sjutiden under måndagskvällen rapporterades det om att bråk blossat upp igen vid asylboendet. Tre polispatruller ryckte ut till boende. Även brandkåren larmades då det var mycket folk på platsen. Ingen person ska heller då ha gripits.

— Och jag vet ännu inte om det kommer tas upp någon anmälan, säger Fredrik Bratt. Att det är några personer som inte kommer överens är iallafall uppenbart, säger Fredrik Bratt vid polisens ledningscentral.

Källa:
Stort bråk på Hanöhus – väktare på plats i natt


  • Publicerad:
    2016-10-04 10:35