TYSKLAND Enligt rapporter uppmanar flera förskolor i Nordrhein-Westfalen barn att ”utforska sin sexualitet” och ”onanera”. Minst en förskola i förbundslandet har redan infört särskilda rum för ändamålet.

Enligt tyska Die Welt håller undervisningen för de allra minsta att förändras i grunden i Tyskland. Längts går man i förbundslandet Nordrhein-Westfalen, där flera förskolor uppmanar barn att ”utforska sin sexualitet” och ”onanera”.

En förskola i staden Kerpen påstår att ”onani på förskolan” är ”väldigt viktigt” eftersom detta är ”helt normalt” för förskolebarn. Ytterligare två förskolor i landet har planerat att införa särskilda rum – eller ”safe spaces” – där barnen kan ”utforska sin sexualitet”.

Sajten REMIX rapporter också att en förskola i Rheinberg redan har infört ett särskilt rum för ”sexuell utforskning”. Barnen uppmanas där att leka ”doktorslekar” och för ändamålet har personalen satt upp ”regler” där barnen uppmuntras att välja ut andra barn man vill ”utforska”, samtidigt som de uppmanas att göra det ”försiktigt”. Det ska också vara förbjudet att ”introducera objekt i kroppsöppningar”.

”Alla barn, speciellt de i förskoleåldern, är medvetna om de platser i byggnaden där nakenhet och kroppsutforskning är tillåtet”, kan man läsa i en guide som förskolan utfärdat åt föräldrarna.

”Varje barn bestämmer själv om och vem de vill leka fysiska och sexuella lekar med. Flickor och pojkar smeker och undersöker varandra så mycket som är bekvämt för dem själva och för andra barn”, står det vidare i guiden.

I en kommentar till Die Welte säger Nordrhein-Westfalens gröna barnminister Josephine Paul att det inte går att hindra ”sexuellt beteende hos barn” och att hon inte har för avsikt att kontakta förskolorna i fråga.