UTRIKES. Efter att Nordkorea skjutit upp två nya robotar på kort tid har USA svarat med att flyga två bombplan över koreanska halvön. ”Vi redo att svara med snabb, dödlig och överväldigande kraft”, kommenterar befälhavaren över de amerikanska Stilla havstrupperna.

Två amerikanska B-1B bombflygplan flög nyligen över Sydkorea, som en styrkeuppvisning mot Nordkorea som under den senaste månaden skjutit upp två nya robotar.

Terrence J O’Shaughnessy, som är de amerikanska Stilla havsförbandets högste befälhavare, motiverade under lördagen provokationen med att ”Nordkorea är fortsatt det största hotet mot stabilitet i regionen”.

— Diplomati är fortfarande vårt främsta vapen. Vi har dock ett ansvar gentemot våra allierade att uppvisa vårt orubbliga engagemang medan vi förbereder oss för värsta tänkbara scenario, förklarade O’Shaughnessy och fortsatte:

— Om nödvändigt är vi redo att svara med snabb, dödlig och överväldigande kraft vid en tidpunkt och en plats som vi själva väljer.

Nordkoreas senaste robotmissil sköts upp under fredagen och färdades 1 000 kilometer innan den slog ner i Japanska havet. Enligt experter har kapaciteten för Nordkoreas missiler ökat stadigt, vilket i dagsläget innebär att de i teorin skulle kunna nå den amerikanska västkusten utan problem.

USA:s president skrev också nyligen på Twitter att han är ”väldigt besviken” på att Kina inte tar i med hårdhandskarna mot Nordkorea. Trump menar att de är otacksamma, då tidigare amerikanska ledare ska ha tillåtit Kina att göra sig stora förmögenheter på handel med USA.

Källa:
U.S. Bombers Fly Over South Korea After North Korean ICBM Test


  • Publicerad:
    2017-07-30 16:50