UTRIKES. Efter stormningen av USA:a ambassad i Bagdad på nyårsafton skickar nu USA 750 ytterligare soldater till Mellanöstern och president Trump hotar Iran som han anklagar för attacken.

Efter stormningen av USA:s ambassadområde i Bagdad på tisdagen flög USA snabbt in ett hundratal marinkårssoldater för att säkra ambassaden.

Nu meddelar försvarshögkvarteret Pentagon att 750 soldater skickas till Mellanöstern som förstärkning. Soldaterna har redan lämnat USA och är på väg mot Kuwait.

Efter att amerikanska soldater åter säkrat ambassaden twittrade president Donald Trump och anklagade Iran för att ha orkestrerat attacken:

Iran kommer att hållas helt ansvarigt för förlorade liv eller skador som uppkommit på någon av våra anläggningar. De kommer att få betala ett mycket högt pris! Detta är inte en varning, det är ett hot. Gott nytt år!

USA:s prosionistiske president Donald Trump har använt protesterna kring ambassaden som en förevändning att återigen uppvigla mot Iran. Han uppmanar också det irakiska folket att vända sig mot de starka politiska krafter i landet som valt att alliera sig med Iran.

Källa:
US sending 750 troops to Middle East after Baghdad embassy siege – Pentagon


  • Publicerad:
    2020-01-01 17:55