LIBERALERNA. Johan Pehrson har meddelat att han ger sig i striden om partiledarposten i Liberalerna. Kvar är Nordfronts favoritkandidat Nyamko Sabuni och Erik Ullenhag.

Under söndagen stod det klart att Liberalernas tidigare partisekreterare Johan Pehrson hoppar av som kandidat till partiets ordförandepost. Detta då det visat sig att inget av Liberalernas länsförbund valt att ställa sig bakom hans kandidatur.

— Jag har inte fått tillräckligt med stöd för att driva detta vidare. Nu får vi se om valberedningen går fram med en huvudkandidat och om någon kandiderar emot. Det kommer dock inte vara jag, säger Johan Pehrson till Ekot.

Samtidigt har Nordfronts favoritkandidat Nyamko Sabuni fått stöd av 19 av partiets länsförbund, medan partiledningens kandidat Erik Ullenhag endast lyckats samla stöd av två länsförbund.

Partiledarfrågan kommer att avgöras på Liberalernas landsmöte som hålls nästa vecka. I skrivande stund har Pehrson inte valt sida mellan de två kvarvarande kandidaterna och låter hälsa att han kommer stödja den kandidat som som valberedningen lägger fram.

Källa:
Pehrson drar sig ur toppstriden i L


  • Publicerad:
    2019-06-23 17:30