AVSLÖJANDE. Jonas Linde arbetade 2017 och 2018 i Syrien tillsammans med riksdagskandidaten Linus Perlerot från Miljöpartiet åt den vänsterextrema syndikalisttidningen Arbetaren.

Foto: Polisen. Klicka för förstoring.

Nordfront har de senaste dagarna skrivit om vänsterextremisten Jonas Linde som nu står åtalad i en omfattande vapenbrottshärva. Lindes vänsterextrema politiska bakgrund sträcker sig enligt hans egna uppgifter tillbaka till åttaårsåldern då han ska ha blivit kommunist och sedan 2004 ska han dessutom ha ”arbetat aktivt autonomt”. 2014 greps han för våld mot tjänsteman och våldsamt motstånd när han tillsammans med andra vänsterextremister demonstrerade mot Svenskarnas parti.

I förundersökningen till vapenbrottshärvan framgår det att Linde i likhet med andra ”autonoma” vänsterextremister är syndikalist och har arbetat för SAC-tidningen Arbetaren. I ett dokument utfärdat av Arbetaren, som undertecknats av kassören Mikael Eriksson och VD:n Thomas Carlsson, intygar tidningen att Linde mellan vecka 42 2017 och vecka 20 2018 besökte Syrien för att rapportera åt tidningen.

Arbetaren avslöjar i samma intyg att även Erik Berglund och Linus Perlerot skulle resa till Syrien tillsammans med Linde under samma period.

Erik Berglund är med största sannolikhet Erik Berglund (19871001-2439) från Jönköping som även han är en brottsdömd syndikalist. 2012 dömdes han till böter för att ha förvarat pepparspray i sin lägenhet. Polisen hittade även en batong i bostaden och Berglund försökte skylla ifrån sig genom att påstå att han var syndikalist och att lägenheten fungerade som ett vänsterkollektiv.

Linus Perlerot
Så vem är då den tredje personen som reste till Syrien tillsammans med dessa kriminella vänsterextremister? Jo, Linus Perlerot är läkare med förtroendeuppdrag och han är också aktiv miljöpartist. Faktum är att han i valet 2018 var riksdagskandidat för Miljöpartiet. Som åttonde namn på MP:s valsedel för riksdagskandidater i Jönköpings län kom han dock inte in i riksdagen.

Läkaren och miljöpartisten Linus Perlerot (skärmbild).

Nordfronts reporter ringde upp Linus Perlerot för att fråga honom om hans resa till Syrien på uppdrag av tidningen Arbetaren:

Nordfront: Jag undrar om jag kan få ställa ett par frågor till dig om ditt uppdrag åt tidningen Arbetaren att resa till Syrien?
Perlerot: Jaha du. Jag har dessvärre inte tid, jag sitter på arbetet. Du får ha en bra dag.
Nordfront: Men kan du bara bekräfta eller dementera att du har deltagit i ett uppdrag för Arbetaren i Syrien?
Perlerot: Jag har dessvärre inte tid, jag sitter på arbetet. Du får ha en bra dag.
Nordfront: Kan jag få ringa upp dig senare, efter ditt arbete, när du har tid?
Perlerot: Nej, det får du inte. Ha en bra dag.

Perlerot dementerar alltså inte att han skulle ha rest till Syrien på uppdrag åt Arbetaren tillsammans med våldsbejakande kriminella vänsterextremister.

Källor:
Jönköpings tingsrätt: B 2199-18 (Stämningsansökan och FUP)
Jönköpings tingsrätt: B 3260-12


  • Publicerad:
    2019-04-29 11:35