VECKANS FRÅGA. Sabotaget av TV-masten utanför Borås fick under den gånga veckan mycket utrymme i media. Nordfront undrar nu vad du tror har hänt.

Under förra veckan gick larmet om att en radio- och TV-mast öster om Borås hade rasat. Vid en närmare inspektion på den rasade masten visade det sig att det var någon som hade lossat bultarna som mastens vajrar satt fästa med. Polisen inledde då en utredning om grovt sabotage. Inledningsvis misstänktes ungdomar som publicerat en film när de klättrat upp i den rasade masten, dessa misstankar avskrev dock väldigt snabbt efter att polisen hört dessa ungdomar.

Polisen och säkerhetstjänsten arbetar med tre teorier som huvudspår:
Pojkstreck
Rättshaverister
Ett internationellt spår

Det visade sig senare under veckan att svenska myndigheter misstänkte sabotage i fler master på olika ställen i landet. Man har i detta läge infört bevakning av tv-master runt om i landet.

Spekulationer om vem som kan ligga bakom sabotaget har haglat tätt i den etablerade median, där det internationella ”huvudspåret” har fått mest uppmärksamhet. I en intervju med SR, menade den svenska terrorforskaren Hans Brun att Ryssland kan ligga bakom sabotaget. Uttalandet faller förmodligen den svenska median väldigt bra i smaken, då man från deras sida tar alla tillfällen i akt för att bättra på ”rysskräcken” i den svenska befolkningen.

I Ryssland föll dock inte artiklarna i god jord hos den ryska statsledningen och den ryska ambassaden i Stockholm kommenterade snabbt utpekandet från terrorforskaren med uttalandet att Brun förmodligen ser för mycket på James Bond-filmer.

Att Ryssland utpekas som en skyldig part för detta sabotage, kan konspiratoriskt lagda människor misstänka ha att göra med att riksdagen i veckan ska rösta om värdlandsavtalet med NATO. Vad tror ni läsare ligger bakom sabotaget? Är det Ryssland som ligger bakom, eller är det någon annan ”främmande makt”? Eller kan det vara någonting helt annat som ligger bakom masthaveriet?

Vem ligger bakom mastsabotaget utanför Borås?

  • Ryssland
  • Pojkstreck
  • Rättshaverister
  • ISIS
  • NATO-false flag
  • Någon som ledsnat på SVT
  • Annat
Veckans fråga

Varje måndag lägger Nordfront upp en ny omröstning (kvällstid) och sammanfattar den gamla (morgon). Har du förslag på frågor som skulle passa som ”Veckans fråga”? Kontakta då redaktionen@nordfront.se.


  • Publicerad:
    2016-05-23 22:30