STORFINANS. Världens största fondförvaltare BlackRock kontrolleras av judiska finanshajar. Under den senaste veckan har de fått ännu mer makt.

Tjuren på Wall Street. Foto: AndrewHenkelman (CC BY-SA 4.0)

Nordfront har tidigare skrivit om BlackRocks förehavanden i Tyskland. I senaste avsnittet av podcasten Fash The Nation tar de upp nyheten om att det kommer vara BlackRock som enda finansiella företag kommer få bestämma vem som ska ta del av det räddningspaket som skapats i USA för att rädda krisande företag under den nuvarande coronaepidemin.

Enligt den finansiella veckotidnings Barron’s så korsade BlackRock 7 biljoners nivån i dollar över förvaltade tillgångar i början av 2020. För att förstå vidden av hur mycket pengar detta bolag kontroller kommer jag skriva ut hela beloppet i siffror och i kronor. ∼ 75 000 000 000 000 kronor blir det om man använder växelkursen på Forex.

Vad kan vi jämföra med för att få lite perspektiv? Den nuvarande svenska statsbudgeten är på ∼ 1 150 000 000 000 kronor. Med sådana siffror fattar till och med den ofta hjärndöda filosemiten att den som kontrollerar BlackRock har mycket att säga till inom den globala finansvärlden.

En del av pengarna som de förvaltar kommer från amerikanska pensionsfonder. Alltså är det bland annat med vanliga vita amerikaners pengar som detta företag kan styra vilket företag som skall slås ut och vilka som skall överleva. Inte olikt hur det är i Sverige med de svenska AP-fonderna. BlackRock har placerat stora summor i aktier hos judiskt ägda och kontrollerade mediebolag i USA.

BlackRock skapades i stort sett av en liten judisk grupp. Vissa har lämnat, en annan har dött, men den judiska makten i företaget kan inte på något sätt förklaras bort. I BlackRocks globala exekutiva kommitté finns många judiska namn; jag väljer att lyfta upp det högsta ledarskapet.

I bolagsstyrelsen sitter människor med flera olika etniciteter men de judiska namnen dominerar, särskilt med tanke på hur liten andel de utgör i världen.

Vad som har hänt i veckan är att Federal Reserve och det amerikanska finansdepartementet kommer att åtminstone principiellt slås ihop. Federal Reserves ordföranden har i nutid varit: Juden Alan Greenspan (1987-2006), juden Ben Shalom Bernanke (2006-2014), judinnan Janet Yellen (2014-2018), den nuvarande är Jerome Powell (2018-) som är av europeisk härkomst.

Posten som vice ordförande i Federal Reserve har också dominerats av judiska individer. Juden Donald Kohn satt på posten mellan 2006-2010, judinnan Janet Yellen satt mellan 2010-2014, juden Stanley Fischer satt mellan 2014-2017. Nuvarande vice ordförande är Richard Clarida (2018-) av okänd etnicitet.

Vem sitter då som finansminister i USA? Det gör juden Steven Mnuchin. Mnuchin är en bankir från den ökända judiska bankfirman Goldman Sachs, han var dessutom glad att Powell nominerades till ordförande. Om du tror att detta är en tillfällighet att en judisk person sitter som finansminister så tror du fel.

Jack Lew (2013-2017) är jude, tidigare judiska personer som har suttit som finansministrar är Robert E. Rubin (1995-1999), Rubin satt som ordförande för CFR mellan (2007-2017). Lawrence H. Summers (1999-2001).

Judiska personer har också de senaste åren varit de som har tagit över finansministerposten en kort tid vid maktövergångar efter val. Stuart A. Levey, Neal S. Wolin, Adam J. Szubin.

Som vice finansminister hittar vi också flera judar i nutid. Lawrence H. Summers (1995-1999), Stuart. E. Eizenstat (1999-2001), Neal S. Wolin (2009-2013), Sarah Bloom Raskin (2014-2017). Det kan självklart finnas fler, men dessa är de mest tydliga.

Council on Foreign Relations (CFR) är en organisation som egentligen det skulle behövas skrivas flera böcker om. David Rockefeller har suttit där tidigare som ordförande. Wikipedias artikel om organisationen berättar om en organisation som har haft stora delar av det politiska amerikanska etablissemanget som medlemmar under flera årtionden. Fink och Rubin finns med i CFR och ordförande för organisationen är juden David Rubenstein och presidenten i organisationen är juden Richard N. Haass.

Den enes död, den andres bröd brukar man säga; finanskriser har skapats innan under oroliga tider för att andra människor skall sko sig på de som går under, om det är så den här gången vet jag inte.

Enorma pengar skapas av riksbanker och delas ut till banker för nollränta samtidigt som bankerna själva tar ut ränta när de lånar till företagen och individer. Alla dessa miljarder slängs nu ut till banker, storföretagare och börshajar som var med och skapade krisen från första början.

Hur kan man motivera en knegare att gå och jobba för 17 000 – 36 000 i månaden samtidigt som staten ger kapitalisterna miljarder i skyddspengar, vart är rättvisan i det?

De små konkurrerande företagen till jättarna går under medan jättarna får bidrag från staten, då är det lätt att spekulera om att dagens ärkekapitalister kanske medvetet skapat en finansiell kris för att knäcka sina motståndare och erövra ännu större delar av marknaden. Kanske vi aldrig får reda på det. Den som lever får se.


  • Publicerad:
    2020-04-02 22:50