VECKANS FRÅGA Ryssland före Ukraina, men relativt jämnt mellan de bägge alternativen.

Nordfront ställde frågan vilken sida våra läsare står på i Ukraina-konflikten och 38,14 procent röstade på Ryssland, medan Ukraina kom på andra plats med 27,74 procent. Det fanns också ett neutralt svarsalternativ (varken för eller emot någon) samt ett alternativ om att man är emot bägge parter. Även dessa fick förhållandevis höga siffror med 18,98 respektive 15,14 procent.

Veckans fråga diskuterades under gårdagens avsnitt av Radio Nordfront. Först gick förra veckans fråga igenom i början av programmet eftersom man missade att göra detta under föregående sändning. Därefter diskuterade man denna veckans fråga vilket skedde efter musikpausen (ca. 37 minuter in). Lyssna på programmet om du vill veta vad de röstade på och varför.

Så här såg Veckans fråga ut:

Kriget i Ukraina har präglat medierapporteringen i Sverige och många andra länder det senaste året. Även bland nationella väcker kriget mycket känslor.

Beroende på vilket plan man studerar konflikten på kan man antingen vara för Ryssland eller Ukraina, eller så kan man se det som ett proxykrig mellan Nato och Ryssland där de ryska styrkorna krigar för en mer multipolär värld som inte domineras av USA.

Man kan också vara neutralt eller negativt inställd till båda sidor och inte bry sig om vem som vinner kriget.

Diskutera i kommentarsfältet och förklara vilken sida du står på i Ukraina-konflikten. Kom ihåg att vara konstruktiv och bemöt varandra med respekt när ni diskuterar.

Vilken sida står du på i kriget mellan Ukraina och Ryssland?

  • Ryssland (38,14%, 675 röster)
  • Ukraina (27,74%, 491 röster)
  • Jag är varken för eller emot någon av dem (18,98%, 336 röster)
  • Jag är mot båda av dem (15,14%, 268 röster)
  • Totalt 1770 röster.

Frågan avslutades 2023-06-04. Det går inte längre att rösta.